El Camp Nou bat el rècord mundial i és l'escenari de l'inici d'una nova era (5-2)

Les culers fan tremolar els fonaments de l'estadi amb 91.553 aficionats a la grada i entren, de nou, en els llibres d'història

5 min
El Barça bat el rècord d'assistència en uin partit de futbol femení

Barcelona91.553 persones. Una xifra per a la història, una dada per al record. Les jugadores del Barça han trencat una nova barrera i el Camp Nou ha batut el rècord mundial d'assistència en un matx de futbol femení. Tots els culers aplegats a l'estadi han lluitat, empès i gaudit un Barça gegant. Les de Jonatan Giráldez han protagonitzat un partit excels, amb remuntada inclosa, que quedarà sempre en la memòria de tots com l'inici d'una nova era. Aquestes jugadores estan avesades a fer història: van aixecar el triplet, estan marcant una època i ara comencen una nova era amb el Camp Nou com a escenari.

El Barça ha après la lliçó. Després del partit d'anada, on va patir com mai davant del Reial Madrid, les culers han sortit a mossegar. No hi havia temps ni espai per a l'especulació i el conjunt de Jonatan Giráldez ha sortit a endur-se l'eliminatòria pel dret. El domini blaugrana ha sigut total i des del xiulet inicial les locals s'han instal·lat en terreny rival. Les accions de perill han sigut contínues. Aquells indicis de descomposició que van mostrar al Di Stéfano s'han convertit en ordre i encert i, en el minut 8, Mapi León ha posat el seu nom al lluminós. Ben lluny de la porteria, gairebé enganxada a la línia de banda a tres quarts de camp, l'aragonesa ha posat una centrada a l'àrea petita, que s'ha enverinat, i ha superat una Misa Rodríguez molt avançada. Primer gol al Camp Nou amb els aficionats com a testimonis. Primera diana de les futbolistes del Barça en el temple culer que ha aixecat a tothom del seient.

Les jugadores del Barça celebrant un gol contra el Madrid

L'avantatge en el marcador, però, s'ha esvaït en un tres i no res. Irene Paredes, dins de l'àrea, ha tocat la pilota amb la mà i la col·legiada Stéphanie Frappart ha assenyalat la pena màxima. El Camp Nou ha actuat com el fortí que és. Amb uns xiulets ensordidors, els culers han mirat de fer molt petita la porteria de Sandra Paños mentre Olga Carmona col·locava la pilota als onze metres. La portera, tot i endevinar la direcció del llançament, no ha pogut aturar la pilota. El marcador ha tornat a ensenyar l'empat.

Revolta culer

Amb l'1-1 al lluminós, el feu culer ha parat el temps. Mentre el seu equip es ressituava sobre el verd, des de la grada d'animació han començat a aixecar les cartolines que el club ha deixat als seients. De mica en mica, els culers s'hi han anat sumant fins que tot l'estadi ha mostrat un missatge d'empoderament i reivindicació (More than empowerment) mentre sonava l'himne a cappella. Les jugadores ho han rebut. El Camp Nou és casa seva, sembla que hi hagin jugat sempre i aquest dimecres han trencat un nou sostre de vidre per tornar-hi sempre que el club sigui valent.

Les futbolistes, esperonades per la seva afició, han lluitat contra un Madrid sec d'idees. Les blaugranes han jugat pràcticament els primers 45 minuts al camp visitant. La possessió, però, no ha sigut efectiva i les ocasions de gol no han acabat de veure porteria. I només ha faltat que, al començar la segona part, arribés la sorpresa. Zornoza, des de quaranta metres, ha vist Paños avançada i l'ha superat amb un xut llarguíssim, bombejat i letal. L'1-2 regnava al Camp Nou, davant la incredulitat dels culers. Les futbolistes de Jonatan Giráldez, però, no estaven pas preocupades. Són el millor equip del món i, al seu temple, l'exhibició estava assegurada.

Aitana celebrant la seva diana contra el Madrid

Per darrere en el marcador, cosa poc habitual, les culers han tret el seu orgull. El seu caràcter guanyador, els seus galons com a campiones d'Europa i la seva fam de gols han capgirat el marcador en cinc minuts. Jenni Hermoso ha habilitat Aitana Bonmatí a la frontal de l'àrea. La 14 s'ha desempallegat de la defensa blanca per deixar totalment venuda Misa i empatar de nou el partit. La deixeble de Johan Cruyff, emblema de La Masia, s'ha besat l'escut amb els ulls tancats. El seu amor culer havia de tenir premi al temple. De petita venia a veure els seus ídols. Avui, ella ha sigut l'aclamada i enaltida com la gran líder que és.

Instants després, Claudia Pina ha repetit l'estampa històrica. Amb l'escut del Barça ben enganxat als llavis, corrent cap a les seves companyes, la de Montcada i Reixac ha celebrat el tercer gol de les locals. Amb un xut des del vèrtex de l'àrea, que ha fet entrar l'esfèrica per l'escaire de la porteria blanca, ha desfermat la festa al Camp Nou.

Ningú podia aturar la rauxa culer i menys quan Alexia Putellas ha entrat en escena. La de Mollet del Vallès, que venia de petita a ocupar la seva localitat al feu culer, ha fet aixecar tot l'estadi amb el quart gol blaugrana. Amb una reverència, Putellas s'ha rendit a la seva afició, que la venera, que l'estima i que la corona com la reina d'una nova era. La futbolista de les grans cites, dels partits importants. Alexia sempre hi és i lidera un canvi des de l'exemple i el compromís que enamora tots els blaugranes.

Alexia i Crnogorcevic al final del partit

Quan el Barça olora la sang, no té aturador. Sempre amb ganes de més, amb una marxa més que els seus rivals, amb un extra de fam de victòria. Cadascuna de les futbolistes de Jonatan Giráldez ha gaudit sobre la gespa. El futbol que elles defensen és espectacle, estil i elegància. No tenen rival i sobre la gespa de l'estadi blaugrana és impossible fer-les agenollar.

A mesura que s'anava enfosquint el dia, més brillaven els flaixos dels mòbils dels assistents al Camp Nou. Com aquell que guia, els culers han assenyalat a les seves futbolistes el camí cap a una nova golejada. La cirereta del pastís l'ha posat Graham Hansen. La noruega ha aprofitat un refús defectuós de la defensa blanca per sumar la cinquena diana blaugrana. Amb les mans ben amunt, amb els deu dits ben oberts, Graham ha tancat el marcador recordant que han arribat per quedar-se. Han trencat el sostre de vidre, han agafat el poder que els pertoca.

Amb el xiulet de l'àrbitre, les jugadores del Barça han pogut mirar a la grada. Ho acaben d'aconseguir, un altre rècord és seu. Estan classificades per a les semifinals de la Champions i, a més, han escrit una nova pàgina en els llibres d'història. Un nou rècord es tenyeix de blaugrana i les jugadores, amb una afició entregada, han celebrat amb abraçades, llàgrimes i emoció una fita que serà molt difícil tornar a repetir fora del Camp Nou.

stats