Barça
Esports Barça 13/06/2023

El Camp Nou es converteix en runa a l'espera de ser remodelat

La demolició de la tercera graderia del recinte és el primer pas de les obres de l'estadi del Barça

2 min
Obres al Camp Nou

BarcelonaEl Barça entra en una dimensió desconeguda per al gran gruix de la seva massa social aquest estiu. El motiu: l'exili a l'Estadi Olímpic de Montjuïc, remei inevitable perquè el Camp Nou pugui canviar radicalment de cara i posar-se al dia dels estadis més moderns d'Europa. El coliseu d'Arístides Maillol va tancar les portes fa unes setmanes amb un partit contra el Mallorca en què el jove Gavi va fer l'últim gol abans del trasllat. L'andalús, de només 19 anys, està cridat a fer història també en la nova casa blaugrana, que Joan Laporta espera inaugurar, encara amb part de les obres per fer, abans que s'acabi el 2024, coincidint amb els actes de celebració del 125è aniversari de la institució.

Un treballador observa les tasques de demolició

Però encara queden mesos perquè pugui tallar-se la cinta. De fet, el procés viu aquests dies tot just la seva pantalla inicial amb la demolició total de la tercera graderia, que s'aixecarà nova en virtut de la rectificació del projecte endegat per la directiva de Laporta. La imatge de les grues tirant a terra els pilars, els contraforts i els accessos albira un futur millor, però alhora suposa un cop dur en el present per als testimonis de tantes i tantes nits de glòria blaugrana.

Una màquina enderrocant la façana del Camp Nou

Segons la previsió del Barça i de Limak, la constructora turca que va guanyar el concurs de la remodelació del Camp Nou, els treballs de demolició de la tercera graderia avançaran durant tot l'estiu conjuntament "amb el moviment de terres, murs de contenció i pantalles perimetrals i fonaments per a la construcció del vas que es desenvolupa en les plantes sota rasant de cara a la posterior execució de l'obra principal". En paral·lel, els executius del club treballen amb l'Ajuntament per aprovar el tram de la llicència d'obres que permeti construir el nou estadi sobre l'estructura del vell. Fins que aquest tràmit no estigui aprovat, el gruix dels treballs no es podrà dur a terme.

L'enderrocament de la tercera graderia del gol sud deixa veure la façana de l'antic estadi inaugurat el 1957
stats