BARÇA
Esports 21/10/2014

Jordi Cases s'aparta del cas Neymar

El club ha signat un document pel qual garanteix que no emprendrà accions legals contra el soci

Albert Llimós
2 min
Els responsables de Go Barça, Jordi Cases i Joan Arnés / PERE VIRGILI

BarcelonaEl Barça ha enviat un comunicat en què explica que el soci Jordi Cases s'aparta del cas Neymar. Cases ha estat aquest matí a les oficines del club i ha lliurat una carta al president Josep Maria Bartomeu per explicar la seva decisió. "No vaig rebre una resposta eficaç que esvaís els meus dubtes, com tampoc vaig rebre, al meu entendre, el tracte que tot soci de l'entitat mereix", diu Cases. "Per aquesta raó vaig exercitar l'acció penal per delicte societari", afegeix el soci. "En el marc processal del qual he obtingut coneixement complert de l'esdevingut i estic en condicions d'afirmar que no observem conductes constitutives de delicte en l'àmbit societari, comptable, ni apropiació indeguda, ni qüestiono els contractes d'agència i serveis subscrits. Per aquest motiu he donat instruccions a la meva direcció lletrada a fi que desisteixi de l'acció penal exercitada", explica Cases.

El soci agraeix l'actuació de la junta a l'Assemblea. "Aplaudeixo l'actual vocació de transparència mostrada per la junta que vostè presideix, com va quedar de manifest a la passada Assemblea", conclou.

El Barça ha respost també al soci. Ho ha fet el president Bartomeu: "No puc fer una altra cosa que celebrar la seva decisió davant l'evidència d'inexistència de conducta amb rellevància penal i perjudici al Club". I afegeix: "Lamento que els protocols de comunicació entre Club i soci no satisfés les seves necessitats d'informació i li expresso el nostre compromís a potenciar els canals de comunicació".

La decisió de Cases arriba després de dues trobades amb l'advocat Cristòbal Martell, que s'ha erigit en l'interlocutor, substituint el directiu Toni Freixa. Cases s'aparta del cas Neymar després que el Barça hagi signat un document, tal com reclamava el soci des de l'inici, en què garanteix que no emprendrà accions legals contra ell. Un fet que el Barça va decidir no firmar en un inici. Ha fet el mateix Sandro Rosell, en un altre document.

El procés a l'Audiència Nacional però, seguirà, ja que la fiscalia i l'advocacia de l'estat seguiran amb el cas que està en mans del jutge Pablo Ruz.

stats