BARÇA
Esports  /  Barça 19/08/2015

Competició sanciona Piqué amb quatre partits per insultar l'assistent durant la Supercopa

És la sanció mínima aplicable per un incident d'aquest tipus, segons el Codi Disciplinari

Martí Molina
1 min
01. La protesta de Piqué, que li va costar la vermella. 
 02. Mathieu no serà a Bilbao per sanció.

BarcelonaGerard Piqué ha estat sancionat amb quatre partits per haver insultat l'àrbitre assistent durant el partit de la Supercopa d'Espanya. El Comitè de Competició ha dictat sentència aquest dimecres, obviant les al·legacions que va presentar el Barça i la versió del jugador, en què va demanar disculpes per l'actitud i va negar haver insultat el col·legiat.

En l'argumentari, el jutge de Competició insisteix que el Barça no aporta cap prova videogràfica que desmenteixi l'acta arbitral, i afegeix que, revisant les imatges, l'actitud de Piqué dirigint-se a l'assistent és "injustificable i irrespectuosa". A més a més, s'hi afegeix una multa econòmica de 1.400 euros al club i 3.005 al jugador.

En el recurs presentat, el Barça va intentar justificar les paraules de Piqué dient que no va insultar en cap moment l'assistent i que només va utilitzar "una expressió molt catalana" com "la puta mare" per emfasitzar que estava enfadat. Competició no només ho interpreta com una autoinculpació, ja que el club reconeix que va fer servir un insult greu, sinó que a més a més ho considera "una cortina de fum".

Fragment de la resolució del Jutge de Competició en la sanció a Piqué

Es tracta de la sanció mínima aplicable en casos com aquest, segons l'article 94 del Codi Disciplinari, que castiga amb un mínim de quatre partits i un màxim de dotze els insults als àrbitres durant un partit.

stats