Futbol
Esports Barça 19/03/2013

Cruyff: "El Barça abans justificava la temporada guanyant el Madrid, encara que no guanyés la Lliga, i ara és a l'inrevés"

L'exentrenador del Barça ha parlat a la Cope de tot: que Neymar no és necessari, que Mourinho no va ser jugador i es nota, i que al Barça ara només mana Rosell

Ara
3 min
Cruyff en el seu últim partit

BarcelonaJohan Cruyff, exentrenador del Barça, ha parlat aquesta nit al 'Partido de las 12' de la Cope.

Cruyff no considera que el Reial Madrid ja tingui el truc per guanyar el Barça, tal com va explicar: "Es confonen les coses. El Madrid en aquests dos partits estava entre la vida i la mort. El Barça abans justificava la temporada guanyant el Madrid, encara que no guanyés la Lliga. I ara és a l'inrevés".

Cruyff va lloar el treball de Pep Guardiola, tot i que "és més important el model que les persones. Hi ha una continuïtat des de les inferiors "i li augura un gran futur al tècnic a Alemanya:" No em sorprèn el seu fitxatge pel Bayern. Estarà en la seva salsa".

"No tinc cap relació [amb el Barça actual]. Hi ha un buit de poder i per això esperava un sot en aquestes alçades de la temporada passada. Ara només mana el president i la resta són treballadors. Si mires la Junta actual, no hi ha ni un futbolista, de què vols que parlin llavors... ", va respondre sobre la directiva blaugrana comandada per Sandro Rosell.

Va comparar l'organigrama barcelonista amb el de l'Ajax: "Allà hi ha un consell, una adreça, està Overmars com a part d'un cor que pren decisions, Van der Saar fa més de financer ... està Bergkamp, de Boer, etc. Tots han d'estar d'acord en alguna cosa. Hem d'anar cap al que és, per exemple, el Bayern Munic ".

I és que per a ell "un esportista no és ximple, ha de ser molt intel·ligent per competir amb tot el món a aquest nivell. Com Van Der Saar, ningú sabia que anava al meu Institut i ara està en la direcció de l'Ajax. Overmars ha jugat en diversos equips, parla idiomes, ha viscut molt i aquests són els millors indicadors".

Messi no manaria més que Cruyff al Barça: "Mana d'una altra manera perquè és un artista de la pilota i ets ximple si no ho valores. Però Xavi marca el ritme de la pilota, a com més ritme, més espai per a Messi", per això el fitxatge de l'astre brasiler Neymar no creu que hagi de ser una prioritat per als culers: "El Barça no necessita Neymar en aquests moments, té gent molt bona, per què gastar diners. Si juga per a l'equip i per a Messi, sí que convé".

Cruyff es va mostrar totalment partidari que algú com Xavi Hernández acabi a la banqueta blaugrana: "Estima el futbol, ha d'aprendre com tots, ser entrenador és diferent a jugador. Si tu has estat a més un gran futbolista, tens molt de guanyat. Per entrenar cal saber el que és un vestuari".

Precisament en base a això últim de José Mourinho opina que "és molt bon entrenador però no ha jugat mai, li falta un tros i això es nota. Els que han jugat ho noten en detalls, però això no vol dir que no siguis bon entrenador.

Va recordar quan va estar a punt de fitxar pel Reial Madrid però finalment es va decantar pel club blaugrana: "Jo estava venut al Madrid al 73, però vaig ser tossut i no vaig voler. Ja tenia contactes a Barcelona, i molts amics, i vaig venir".

Si hagués implantat seva filosofia en el Reial Madrid, creu que "el resultat hagués estat el mateix". Cruyff, que va apostar per un sistema 4-3-3, creu que això "són només números, mai cal anar científicament. El 3 de davant significa amplitud del camp i això ho pot fer un lateral. En el futbol hi ha molta gent que creu que entén però després no és així. No és un més un, són deu persones que es mouen i el millor és intercanviar les distàncies, ajudar un a l'altre. Cesc o Iniesta són extrems esquerres però després apareix gent en aquesta posició".

stats