Esports Barça 30/06/2021

Calendari 2021/22: el derbi Barça-Espanyol torna el 21 de novembre

El primer clàssic Barça-Madrid serà el 24 d'octubre al Camp Nou

M.M.
2 min
Entrada d'Ansu Fati a Calero en el derbi

La Primera Divisió recupera aquesta temporada el derbi entre el Barça i l'Espanyol, després que els blanc-i-blaus juguessin un any a Segona. Els partits, al Camp Nou i a l'RCDE Stadium, ja tenen data: el primer, el 21 de novembre en terreny blaugrana. I la segona volta, el 13 de febrer a Cornellà-El Prat. Aquest dimecres s'ha sortejat a Las Rozas el calendari per al curs vinent, que el Barça començarà i tancarà al seu estadi mentre que l'Espanyol inaugurarà i tancarà a domicili.

La primera jornada, prevista per al cap de setmana del 15 d'agost, viurà un Barça - Reial Societat i un Osasuna-Espanyol, mentre que la competició es tancarà el 22 de maig del 2022 amb el Barça rebent el Vila-real i l'Espanyol jugant a Granada.

Tal com ja es va instaurar fa unes temporades, el calendari és asimètric i l'ordre de partits de la primera volta no es manté per al segon tram de la Lliga. Això fa que el derbi entre el Barça i l'Espanyol de la primera volta sigui a la jornada 14 i la tornada es disputi a la número 24 (i no a la 33).

Pel que fa als clàssics, el Barça i el Madrid es veuran les cares per primera vegada el cap de setmana del 24 d'octubre, al Camp Nou, en el partit corresponent a la jornada 10. La tornada serà el 20 de març, corresponent a la jornada 29, al Santiago Bernabéu. Si es compleixen les previsions, aquesta segona volta ja es jugarà a l'estadi madridista, que s'haurà acabat de remodelar. Fins ara els blancs estaven jugant al camp del filial, a l'Alfredo Di Stéfano.

De fet, el Reial Madrid ha sol·licitat, de manera excepcional, poder jugar les primeres jornades fora del seu estadi. Així, els blancs disputaran els tres primers partits a domicili, als camps de l'Alabès (contra qui debutarà), Llevant i Betis.

Calendari exigent per a l'Espanyol

Al seu torn, l'Espanyol rebrà dos dels favorits per a la Lliga ben aviat. L'Atlètic de Madrid, vigent campió, jugarà a l'RCDE Stadium el 12 de setembre (jornada 4), mentre que el Reial Madrid ho farà el 3 d'octubre (jornada 8). En canvi, els blanc-i-blaus tenen una segona volta exigent, ja que visitaran el Wanda a la jornada 32 (17 d'abril) i aniran al Bernabéu quinze dies després, el dia 1 de maig (jornada 34). Finalment, els duels entre el Barça i l'Atlètic de Madrid seran a les jornades 8 i 23. D'entrada, el 3 d'octubre al Camp Nou i, per acabar, el 6 de febrer al Wanda.

La previsió és que tots els partits de la temporada vinent siguin amb públic, fins i tot amb un 100% d'aforament si els assistents porten posada la mascareta. En qualsevol cas, seran les comunitats les que acabaran regulant els aforaments en cada estadi, segons l'evolució de la pandèmia.

stats