BARÇA
Esports Barça 02/01/2020

Bartomeu promociona Emili Rousaud

Fins ara vocal a la junta, podria ser el candidat continuista a les eleccions del 2021

i
Martí Molina
2 min
Emili Rousaud, president de Factor Energia i nou vicepresident institucional del Barça

BarcelonaEmili Rousaud és un dels directius que havien fet un pas endavant per ser el candidat continuista a les eleccions del Barça del 2021. Els que el coneixen asseguren que en té ganes i que està motivat per ocupar el càrrec. Ara bé, una cosa és la voluntat i l'altra la realitat. Malgrat que acaba d'ascendir a vicepresident institucional, des del club refreden la possibilitat que sigui finalment ell el que es presenti als comicis com a successor de Josep Maria Bartomeu.

El club feia públic aquest dijous els canvis a la junta. A banda de Rousaud, que passa de vocal a vicepresident institucional, també entra a la directiva David Bellver, com a vocal integrat a l'àrea esportiva. Aquestes modificacions van ser aprovades en l'última reunió, el 17 de desembre –el dia abans del clàssic–, però s'havien mantingut en secret fins ara.

"Molts veuen en Rousaud un moviment pensat per a les eleccions del 2021, però cal deixar clar que el club encara no ha pres una decisió en aquest sentit. Falta temps", assegura una de les fonts consultades, pròxima a la directiva. Aquest moviment, argumenten des del Barça, és per cobrir la vacant que va deixar Carles Vilarrubí després de la seva dimissió per la gestió que es va fer des del Barça de l'1 d'Octubre. "Bartomeu ha anat assumint les responsabilitats dels vicepresidents que han plegat, fins que ha pogut delegar-les en algú més. El que passa és que aquesta posició ha trigat més en cobrir-se", afegeixen.

Rousaud, soci 31.011 del club, és fundador i director de Factor Energia SA i va entrar a la directiva a les eleccions del 2015. Les últimes setmanes havia sonat amb força el seu nom, sobretot després de saber-se que el vicepresident primer, Jordi Cardoner, renunciava a ser el continuista. Des del club, però, insisteixen en demanar prudència.

Amb el nou rol, Rousaud participarà en més actes i tindrà més exposició mediàtica. Això farà que el flamant vicepresident institucional, desconegut per a bona part dels socis, passi a ser una cara familiar entre el barcelonisme. "Ja es veurà si ho acaba sent o no", apunten des dels despatxos nobles, on alguns no acaben de veure clar que Rousaud sigui "una aposta guanyadora", que és el que busca el nucli dur de la directiva de cara a uns comicis, els del 2021, de pronòstic incert. Per ara han anunciat que s'hi presentaran l'empresari Víctor Font i l'excandidat Agustí Benedito. També és a la quiniela l'expresident Joan Laporta, tot i que no ha aclarit si finalment farà el pas o no.

David Bellver entra a la junta

L'altre moviment a la directiva ha estat l'entrada de David Bellver, soci 45.015 del Barça, soci de l'empresa Micfootball i membre del consell assessor del Patronat de Turisme Girona - Costa Brava. Membre de la comissió esportiva del futbol formatiu entre el 2003 i el 2005, Bellver havia estat representant del club davant la UEFA –per exemple en els sortejos, en esdeveniments o en partits de Champions– des del 2010. "La seva feina serà la mateixa, però des de la directiva", comenten des del club, on qualifiquen aquest nomenament de proposta que ja feia temps que era damunt la taula. A més, el nou vocal integrat a l'àrea esportiva també representarà el club en actes de la FIFA. Com marquen els estatuts del Barça, aquest càrrec haurà de ser ratificat a la pròxima assemblea de compromissaris.

stats