BARÇA
Esports Barça 03/02/2015

"La genialitat futbolística de Neymar ha de competir amb la presumpta genialitat de qui el va portar": el recull d'articles d'opinió

Els columnistes esportius d'aquest dimarts parlen de la petició d'imputació de Bartomeu, del cas Neymar i de l'estil de joc del conjunt de Luis Enrique

Ara
3 min
Zubizarreta, Bartomeu i Neymar en una imatge d’arxiu.

BarcelonaEls columnistes esportius d'aquest dimarts analitzen la petició de la Fiscalia d'imputar el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, pel cas Neymar. La situació esportiva del primer equip blaugrana és un altre dels temes de debat.

Josep Maria Casanovas, a 'Sport'

"El soci comença a no entendre res mentre les despeses milionàries que generen aquests plets creixen i creixen. Quan no hi ha ànim de defraudar i sí d'arribar a un acord, és incomprensible tanta polèmica i tant soroll mediàtic. No pot ser que les dues estrelles del club, Messi i Neymar, arrosseguin comptes pendents amb la justícia".

Xavi Torres, a 'Sport'

[Sobre la petició d'imputació de Bartomeu] "Un cop dur. Resposta? Silenci. S'obre un parèntesi en la seva campanya electoral. Fins quan? Aquest cop no sabem ni si Messi ho podrà arreglar. I dit això, una llàstima no poder traslladar a tota la gent del Barça l'opinió del màxim representant del seu club en un nou dia de vergonya en què el Barça torna a embrutar el seu nom".

Josep M. Artells, a 'Mundo Deportivo'

"El bon rotllo es nota en el vestidor i es transmet a la gespa. Hi ha senyals inequívoques, com la pinya en les celebracions de gol, de que el Barça és un col·lectiu unit que ha sortit enfortit d'aquell xoc [entre Messi i Luis Enrique]. Hi ha tècnics que sumen i anteposen la complicitat per davant d'altres coses".

Dagoberto Escorcia, a 'Mundo Deportivo'

"Avui, quan al soci del Barça li hagués importat poc que Neymar hagués costat 94 milions d'euros o els 110 que va costar Bale al Madrid, hi ha dues coses a exigir: que el fiscal segueixi ficant el dit a la llaga. Després el jutge dirà si té raó o no. Però el més important és que es demostri si hi ha culpabilitat o no per part dels directius del club català".

Miguel Rico, a 'Mundo Deportivo'

"Beneït problema per a Luis Enrique haver de decidir entre Bravo i Ter Stegen. Entre dos porters tan bons. Una incògnita que des d'aquí només som capaços d'aclarir així: l'entrenador va encertar fent titular Bravo i no s'equivocarà qua decideixi que, més enllà del dorsal, el número 1 és Ter Stegen".

Ferran Correas, a 'L'Esportiu'

"Esperarem notícies i continuarem pensant que fàcil hauria estat dir des de l'inici que el Barça fitxava per uns 100 milions d'euros qui considerava el millor futbolista de la seva generació, qui podia ser el millor futbolista del planeta una vegada Messi decideixo deixar-ho".

Toni Brosa, a 'L'Esportiu'

"La genialitat futbolística de Neymar ha de competir amb la presumpta genialitat de qui el va portar, Sandro Rosell i la seva junta directiva [...]. Van fracassar volent convertir una cosa tan senzilla com és pagar una pasta per la peça més valuosa del mercat en l'ombra d'uns genis de la negociació capaços de comprar duros a quatre pessetes".

Àlex Santos, a 'L'Esportiu'

"Va estar bé l'espectacle vergonyós que es va viure al Vicente Calderón perquè molts culers despertin del somni de les amistats perilloses i les aliances estranyes fetes amb equips i rivals que mai no dubtaran a apujar preus quan arribi el Barça ni a oposar la cama per fer mal si per allà transita un blaugrana".

Santiago Segurola, a 'Marca'

"[Al Barça] a poc a poc s'erosiona el metòdic model que Guardiola va perfeccionar fins a extrems insospitats. El temps dirà si el canvi dóna beneficis o no, o si serveix per acabar amb la nostàlgia d'aquell Barça que, per dret, figurarà entre els millors equips de la història".

Alfredo Relaño, a 'As'

[Sobre les acusacions de Neymar després del partit al Calderón] "Rescabalar-se de l'hàbil amb puntades de peu és mesquí i construir sobre aquest mal instint una teoria ètica em sembla el súmmum. Que Neymar respongués a les puntades de peu amb ganyotes pot irritar, però el que més mal fa és la puntada de peu".

Santi Nolla, a 'La Vanguardia'

"El focus econòmic i la propietat dels grans clubs europeus s'està traslladant als diners àrabs del golf Pèrsic, a magnats russos o nord-americans o a la incipient inversió xinesa. Els adversaris del Barça són molt poderosos econòmicament, per la qual cosa és bàsic garantir una ordenada i bona gestió econòmica al capdavant del club".

stats