Esports Barça 03/02/2021

Graham Hansen marca el pas i encarrila la victòria al Barça (0-3)

La noruega signa els dos primers gols i oxigena les blaugranes en un partit en què han anat de menys a més

Caroline Graham Hansen celebra el seu segon gol en el partit contra el Llevant

No ha sigut el partit més plàcid del Barça aquesta temporada. Tot i això, les de Lluís Cortés han obtingut una victòria treballada davant d'un Llevant que ha sabut dificultar i condicionar el joc de les blaugranes amb una molt bona organització sobre la gespa (0-3). Han sigut poques les ocasions de les catalanes -cosa a la qual no ens tenen gaire habituats-, però les jugadores de Cortés han aconseguit assentar-se al camp del Llevant al llarg dels noranta minuts. L'equip dirigit per Maria Pry ha aconseguit plantar-li cara al líder de la Lliga i es manté en la segona posició de la taula.

El domini del Barça ha sigut estèril fins a les acaballes de la primera part. Tot i el control contundent de l'esfèrica, les blaugranes no han aconseguit tenir ocasions clares més enllà d'un parell de xuts llunys de Hamraoui i dues arribades d'Oshoala i Hermoso. La nigeriana és la segona màxima golejadora de competició nacional, però han estat moltes les ocasions clares -com les errades en el partit contra el Llevant- que, en cas d'haver afinat més la punteria, haurien fet engreixar encara més aquest registre.

El partit s'ha desencallat en els últims instants del primer temps. En el 37, Caroline Graham Hansen ha controlat a la perfecció una passada d'Hermoso dins de l'àrea per, després d'aixecar el cap, regatejar i creuar un xut per sota de les cames de la defensa llevantina. Amb el gol, les de Cortés han marxat als vestidors amb la intenció de fer canvis.

Sentència a la segona part

La segona part ha començat amb anades i tornades entre les dues àrees, però poc després el Barça ha tornat a agafar el timó i ha tingut l'ocasió més clara del partit. Després d'una jugada desequilibrant de Hansen, la pilota s'ha passejat lliscant la línia de gol sense entrar a porteria. La noruega, que ha sigut la millor jugadora del partit, ha tornat a confirmar per què és la jugadora més desequilibrant de la Lliga i, després d'una centrada d'Alexia, ha enviat la pilota dins la porteria amb un xut potent que María Lopez només ha pogut admirar. Amb el 2-0 al marcador ha arribat l'hora de fer canvis i Martens ha pogut tornar a trepitjar la gespa un cop recuperada la lesió que va partir contra l'Espanyol al Camp Nou el 6 de gener.

L'ocasió més clara de l'equip de Pry ha estat quan faltaven quinze minuts d'enfrontament. Després un refús defectuós de Paños, la bola ha quedat morta a l'àrea i Jucinara ha acabat enviant la pilota contra el travesser. Una gran ocasió desaprofitada que Jenni Hermoso no ha perdonat. Després de rebre una assistència de Martens a l'altura del punt de penal, la davantera madrilenya ha signat el 0-3 definitiu a cinc minuts del final. Probablement en el partit en què el Barça ha estat més incòmode en aquesta campanya, les de Cortés han tirat de galons i qualitat per assegurar-se els tres punts, seguir imbatudes i consolidar-se com a líders en solitari de la Lliga.