Barça
Esports Barça 22/04/2021

Dembélé, baixa per problemes al pubis, farà titular Griezmann contra el Getafe

L'extrem francès va ser suplent a la final de Copa

i
Albert Nadal
2 min
Antoine Griezmann i Ousmane Dembélé, davanters francesos del Barça, celebrant un gol a Granada.

BarcelonaAmb el globus sonda de la Superlliga ocupant l’actualitat del futbol, el Barça de Koeman s’ha de tornar a posar el mono de treball aquesta nit en la visita del Getafe (22 h, Movistar LaLiga). Els blaugranes, que depenen de si mateixos per guanyar el títol, saltaran a la gespa sabent que el Madrid va guanyar ahir i sabent també el resultat de l’Atlètic de Madrid, que avui rep l’Osca (19 h, Movistar la Liga). El conjunt de Pepe Bordalás, emmarcat en el grup d’equips que lluiten per mantenir la categoria, visita el Camp Nou després de sumar un empat agredolç precisament contra el Madrid (0-0). 

Després de la bona actuació de dissabte a la final de Copa, Koeman espera que el seu equip es reconnecti a la Lliga i eviti distraccions. “Sabem que ens falten vuit jornades i anirem partit a partit. Hem gaudit molt amb la Copa: per haver-la guanyat i per com ho vam aconseguir. Ara hem de centrar-nos en la Lliga, fer el nostre joc, seguir demostrant un nivell alt, tant amb la pilota com sense. Hem de demostrar que podem guanyar la Lliga”, va valorar el tècnic.

El Barça arriba al partit reforçat per l’actuació contra l’Athletic Club, però no s’hi val a badar contra un Getafe que examinarà l’evolució tàctica, física i, en definitiva, global del conjunt blaugrana en un curs de reconstrucció del vestidor. En el duel de la primera volta, en els primers compassos del curs -era tot just la sisena jornada del campionat, la quarta que disputaven els blaugranes-, el Barça va caure al Coliseum Alfonso Pérez (1-0) en una actuació coral molt decebedora en què Griezmann va desaprofitar una de les poques ocasions clares de gol del seu equip i De Jong va cometre un penal que va suposar la derrota. L’equip, malgrat tenir alts i baixos, ha evolucionat des de llavors i això li ha permès guanyar la Copa i dependre de si mateix en la lluita pel títol de Lliga. 

La metamorfosi cap a millor –tot i que també la irregularitat– també l’han viscut Griezmann i Dembélé. Tots dos simbolitzaven el principal dubte de Koeman per dibuixar l’onze d’aquesta nit. Si el tècnic mantenia l’esquema de tres centrals, l’exmatalasser partia amb avantatge per la seva bona actuació en la final de Copa, en què Dembélé va ser suplent. Però l'extrem ha caigut del debat a última hora després que el Barça hagi informat que té molèsties al pubis. Tenint en compte que el Getafe acostuma a jugar amb un 4-4-2 (com l’Athletic Club), Koeman podria mantenir el 3-5-2. En canvi, si opta per tornar al 4-3-3, tant Griezmann com un altre extrem –Trincao– podrien jugar d’inici amb Messi. 

stats