Barça
Esports Barça 01/10/2021

Griezmann es retroba amb el Barça, una història d'amor destinada a fracassar

Els primers partits del francès a l'Atlètic no han sigut fàcils, però va estrenar-se com a golejador a la Champions

4 min
Antoine Griezmann durant el partit contra l'AC Milan aquesta setmana

BarcelonaLa nit del 31 d'agost els telèfons cremaven. Els missatges entre Barcelona, Madrid i París volaven, preguntant-se si s'havia tancat el fitxatge d'Antoine Griezmann per l'Atlètic de Madrid. "Cal fer un monument a l'advocat de París, que va enllestir els papers a una velocitat increïble. En cinc minuts es va enviar el contracte amunt i avall per firmar-se digitalment", expliquen els Griezmann. La germana, que li porta els negocis, va respirar feliç quan es va confirmar que s'havia pogut tancar una operació que 24 hores abans semblava gairebé descartada. Saúl marxava al Chelsea, Griezmann aterrava a l'Atlètic i Luuk de Jong fitxava pel Barça. A les oficines del Camp Nou Mateu Alemany ho celebrava, era una operació clau per treure pressió a l'economia blaugrana. Griezmann ho va rebre amb una rialla, però sense eufòria. "No és fàcil estar pendent de si en un dia has de canviar de ciutat, amb el que comporta per a la família, els fills... Però estava content perquè tenia clara una cosa: o seguia al Barça o tornava a l'Atlètic", diuen al seu entorn.

Cinc setmanes després, Griezmann es retroba amb el Barça. L'inici de la segona etapa del francès a l'equip matalasser no ha sigut el millor. Part de l'afició el va xiular quan va jugar els seus primers minuts. Els amics de Griezmann expliquen que el va afectar, tot i que s'ho esperava veient les reaccions a les xarxes. Al jugador el perseguirà sempre la manera com va gestionar deixar l'Atlètic marxant al Barça. El 14 de juny del 2018, Griezmann va publicar un vídeo, batejat com La decisió, en què explicava que davant l'oferta rebuda del Barça, decidia quedar-se a l'Atlètic. Inicialment havia acceptat marxar ja al club blaugrana, però l'Atlètic va ser sancionat per la UEFA un any sense poder fitxar i Griezmann va decidir quedar-se un any més a Madrid en senyal d'agraïment al club que havia apostat per ell, llavors en problemes. La decisió, un vídeo produït per la productora Kosmos, de Gerard Piqué, no va agradar ni als directius, ni als jugadors, ni als aficionats del Barça, que el van rebre un any més tard amb fredor. A l'Atlètic, el gest va ser oblidat, perquè va acabar marxant cap a un rival. Que Griezmann deixés clar que només marxaria del Barça per tornar a l'Atlètic tampoc va calmar els més radicals del Wanda Metropolitano.

Griezmann s'abraça a Luis Suárez

El suport del Cholo, clau

Griezmann, però, és feliç a Madrid, perquè té un gran aliat: Diego Pablo Simeone. Si al Barça mai va connectar amb els tècnics que ha tingut, a l'Atlètic sap que l'argentí aposta de manera incondicional per ell. "Sense la pressió del Cholo, segurament no s'hauria pogut tancar l'operació", expliquen a l'Atlètic. Simeone va parlar amb tot l'entorn de Griezmann per deixar clar que el retorn seria un encert. Als primers partits, però, Griezmann ha jugat malament, com tot l'Atlètic, de fet, que arriba després de perdre a la Lliga al camp de l'Alabès, que era cuer. Entre setmana, però, redempció. Després d'un mal primer temps al camp del Milan, l'Atlètic va endur-se el triomf amb gol de Griezmann. I un segon d'un altre exjugador del Barça, Luis Suárez.

Amb Simeone defensant-lo públicament, Griezmann ha iniciat la tasca de reconquerir el cor de l'afició de l'Atlètic. "Vaig passar dies sense dormir, volia tornar tant sí com no", va explicar ell mateix, i va afegir que havia sigut un error "deixar el club". Amb els cercles d'amistats ja fets a Madrid, una relació cada cop millor amb Suárez i sota el paraigua de Simeone, Griezmann té la sensació d'estar revertint una dinàmica negativa, aquella del Barça, en què mai va aconseguir trobar encaix. La sort tampoc el va acompanyar, aterrant en el pitjor moment. En dos anys, ha viscut com Bartomeu marxa, és detingut, el cas Barçagate, el comiat de Messi, unes eleccions i derrotes com el 2-8.

El retrobament amb el Barça arriba després d’un gol important, aquell contra el Milan. Simeone, de fet, ha estat defensant Griezmann quan l’han xiulat. "S’hauria de parlar més del fet que s’ha fitxat un jugador extraordinari que ens aportarà molt, no pas del morbo dels xiulets. Té un repte al davant, però la seva qualitat és prou coneguda", deia després de punxar a casa contra el Porto. Ara bé, l’argentí és d’aquells que et cuida quan les coses no surten i et pressiona quan van bé. Després del gol a San Siro, el tècnic va recordar: "Griezmann ens hauria d’aportar molt més, haurà de seguir millorant". El francès, però, ja coneix la manera de treballar de Simeone, malgrat que ha tornat a un Atlètic amb molta més competència en atac, amb jugadors com Joao Félix, Correa, Lemar o Carrasco, que no li garanteixen ser titular, o Luis Suárez. Amb l’uruguaià, comparteix la motivació d’intentar marcar com sigui contra el Barça. El golejador ha admès estar dolgut amb el Barça per la manera com Koeman li va dir que no el volia, ara fa més d’un any. I en una entrevista al diari Sport ha criticat el club blaugrana per com va gestionar el comiat de Messi. Griezmann no ha criticat públicament el Barça, on afirma haver-hi deixat molts amics, però el seu entorn no amaga certa decepció amb la manera com es va gestionar el seu futur als despatxos, descobrint que el Barça deia que acceptava ofertes per ell sense haver-ne parlat amb el mateix jugador. Griezmann, doncs, tindrà una doble motivació. Una, recuperar el cor de la parròquia del Wanda. I una segona, demostrar al Barça que continua sent un jugador que marca diferències.

stats