Barça
Esports Barça 31/05/2023

Guardiola desafia Busquets en el seu comiat: “Et guanyaré”

Després de 15 anys al primer equip del Barça, el capità rep l'escalf de companys i entrenadors

3 min
El presentador Dani Martínez, Sergio Busquets, Gerard Piqué i Bojan Krkic

Barcelona"No soc gaire de posar-me nerviós, però a veure què em teniu preparat", han sigut les primeres paraules de l'última compareixença de Sergio Busquets com a jugador del Barça després de més de 15 temporades al primer equip, la darrera com a capità. A petició seva, l'humorista Dani Martínez ha presentat un acte distès, amb tota la plana major de la directiva i l'executiva blaugrana, amb familiars i companys i excompanys, com Gerard Piqué o Carles Puyol, mentre que d'altres, com l'entrenador Vicente del Bosque, hi han sigut presents amb missatges de vídeo. L'exentrenador de la selecció espanyola l'ha felicitat per la seva carrera i ha acomiadat el seu missatge en un "t'estimo" en català.

"A principis de temporada, ho tenia més o menys clar i ho vaig acabar de valorar amb la meva dona. Especialment, després dels últims dos o tres anys, que no havien sigut gaire bons. Ho tenia una mica clar, però després vas a entrenar, estàs amb els companys, l'entrenador i...", ha explicat, només arrencar, sobre la seva decisió. Sense nervis, amb tot sota control, com el seu meravellós futbol. "Al final ploraré i tot", ha acabat bromejant.

Bojan Krkic i Piqué han entrat en escena i han pres la paraula. El de Linyola ha recordat que quan Busquets va arribar com a juvenil al Barça jugava de mitjapunta. "Tenia molta qualitat!", ha interromput, divertit, l'encara capità. Per la seva part, el de la Bonanova, que s'ha retirat aquest mateix curs, ha explicat que un dia va omplir de Colacao la taquilla al vestidor de Busquets i que el de Badia hi va respondre posant-li bombes fètides al cotxe. "Busquets sempre prenia riscos, però donava confiança tenir-lo per davant al terreny de joc. El seu futbol era especial i això explica la seva carrera i aquest acte de comiat", ha afegit Piqué.

"Com que sé que aviat seràs entrenador, t'espero a la banqueta. Saps que et guanyaré, saps que et trauré la pilota i saps que marcaré el teu mig centre", ha bromejat, també via vídeo, Pep Guardiola. "Encara em queden uns anys, però sí que em vull treure el carnet d'entrenador. Després ja veuré si serveixo o no", ha contestat Busquets. Leo Messi, també en vídeo, ha afirmat que ha sigut "un honor" jugar plegats. Fins i tot el Reial Madrid ha estat representat en l'acte, amb Emilio Butragueño: "Ha sigut un gran rival. Ell ha sigut clau en tots els èxits del Barça". Andrés Iniesta, Luis Suárez, Luis Enrique, David Villa i Cesc Fàbregas també han enviat missatges en vídeo.

El trencaclosques de rellevar un futbolista únic

La marxa de Busquets ens recorda a tots que ens hem fet una mica més vells i augmenta la inevitable motxilla de la nostàlgia que duem penjada d'un Barça que, amb ell comandant l'orquestra des del pivot, ens va fer immensament feliços. Amb el seu comiat, el Barça es queda definitivament orfe d'una fornada de jugadors que, amb Pep Guardiola a la banqueta, van tocar el cel amb els dits. Ara, Xavi, un dels altres alumnes avantatjats del tècnic de Santpedor, té possiblement l'empresa més difícil i decisiva pel seu esquema: rellevar la peça clau perquè el seu engranatge rutlli. "És el far del Barça", recordava Domènec Torrent en un article a l'ARA. L'entrenador català, que va estar al cos tècnic de Guardiola durant la seva etapa a la banqueta blaugrana, també esmentava que si el Pep va ser el "mentor del Busi", Xavi el va ajudar "a aterrar al primer equip".

Un rol que, precisament, feia ara Busquets també amb els més joves del vestidor. Resoldre la seva absència és el principal trencaclosques de Xavi, que té una llista de substituts encapçalada per Joshua Kimmich, del Bayern Munic, i Martin Zubimendi, de la Reial Societat. Tots dos tenen contracte en vigor amb els seus clubs. El Barça s'haurà de gratar la butxaca per rellevar el millor mig centre que ha vestit els colors blaugranes. Xavi volia que continués, però Busquets ha decidit marxar i toca dir a adeu a aquella generació que un dia va elevar el Barça a l'Olimp. "Tot té un inici i un final. Però això no és un adeu, sinó un fins aviat. Ha sigut un honor i un privilegi", s'ha acomiadat un futbolista únic.

stats