BARÇA
Esports 06/07/2019

Hores decisives per al futur de Griezmann

El Barça ha de moure peça per concretar el fitxatge del davanter, que està citat avui amb l’At. Madrid

3 min
Hores decisives per al futur de Griezmann

BarcelonaTant el Barça, com l’Atlètic de Madrid com Antoine Griezmann saben com acabarà la història: amb el futbolista jugant al club blaugrana. Només falta posar dia i hora per a l’anunci oficial del fitxatge. Però abans que això passi s’ha de resoldre un dubte, i no pas menor: determinar com es fa el pagament de la clàusula de rescissió, si de cop, a terminis o incloent un jugador (Nelson Semedo) com a moneda de canvi per abaratir el traspàs.

Semblava que l’operació havia de ser fàcil, però la sortida de to de Josep Maria Bartomeu, el president del Barça, desvelant que ja s’havien iniciat negociacions amb el club matalasser va provocar una reacció airada de l’Atlètic de Madrid: a través d’un comunicat, l’entitat informava que es negava en rodó a establir cap tipus de pacte, instava els blaugranes a abonar de cop els 120 milions de la clàusula de rescissió i forçava el futbolista a presentar-se avui a l’entrenament de l’Atlètic de Madrid. Dit d’una altra manera, obligava el Barça a moure peça de manera urgent per evitar que el futbolista s’hagués d’incorporar a la disciplina d’un club del qual ja s’ha acomiadat.

El pagament de la clàusula

El Barça, amb problemes notables a la tresoreria, preferia pagar els 120 milions de la clàusula a terminis. Una petició a què, segons el comunicat matalasser, l’equip madrileny es va negar en rodó. Perquè les intencions de l’equip que entrena Diego Simeone anaven en un altre sentit, i era incloure en l’operació Nelson Semedo. El lateral dret blaugrana interessa, i molt, al tècnic argentí. Però el Barça no vol desprendre-se’n, tret que l’oferta sigui irresistible, perquè això implicaria que es quedaria amb un únic jugador a la banda dreta. És en aquest moment que el president Bartomeu desvela l’inici de les negociacions i l’Atlètic respon a l’instant dinamitant els ponts.

Malgrat tot aquest rebombori, des del Camp Nou s’apel·la a la prudència i es dona per fet que l’operació acabarà a bon port. Tant és així que, en el calendari de previsions, s’espera poder fer l’anunci oficial de la contractació entre dimecres i dijous. I la presentació, amb tots els honors a l’estadi, seria, com a màxim, divendres. D’aquesta manera, Griezmann ja podria estar preparat diumenge, dia en què el Barça comença la pretemporada, i es posaria immediatament a les ordres d’Ernesto Valverde.

Per tant, si no canvia l’escenari i l’Atlètic manté la negativa a negociar, el Barça s’adreçarà a principis d’aquesta setmana vinent a la Lliga per dipositar els 120 milions de la clàusula de rescissió del futbolista, i tancarà amb un serial que va començar a mitja temporada, quan Griezmann va posar-se en contacte amb el Barça.

Pendents del futbolista

El gran dubte, mentrestant, és si Antoine Griezmann complirà amb les exigències de l’Atlètic de Madrid i es presentarà a l’entrenament amb la resta dels companys. Des de la capital espanyola, però, s'informa que el jugador, a través del seu advocat, ja va anunciar al conjunt matalasser que no faria acte de presència.

El fet que tornés amb els companys era una situació imprevista que, segons el comunicat enviat divendres a la tarda, havia decidit de manera urgent el club matalasser després de sentir les paraules de Bartomeu i d’assabentar-se que el jugador havia negociat d’esquena al club -segons sosté el text- amb el Barça en un tram decisiu de la temporada quan encara aspirava a guanyar la Lliga i la Champions.

De fet, a Madrid ja no comptaven amb el futbolista. Griezmann va anunciar a la directiva, a mitjans de maig, que faria les maletes aquest estiu. I en aquell mateix moment el club ho va comunicar de manera oficial. A més, el seu dorsal, el 7, ja ha sigut adjudicat a João Félix, el fitxatge estrella dels matalassers aquest estiu, per al qual han pagat 127 milions al Benfica.

stats