BARÇA

Bartomeu fa esclatar el cas Griezmann

Desvela una reunió amb l’Atlètic de Madrid, que respon amb un comunicat denunciant el Barça

Havia de ser una compareixença de premsa per parlar de com quedava l'àrea esportiva després de la dimissió de Jordi Mestre, de com afrontava el president Josep Maria Bartomeu el fet d'assumir les tasques de l'exvicepresident esportiu, o de com quedava la figura de Pep Segura, mànager esportiu del club. Però tot ha quedat camuflat per un nom propi, el d'Antoine Griezmann. Tant, que fins i tot ha eclipsat la presentació de Frenkie de Jong, la primera gran estrella que aterra al Camp Nou, aquesta temporada.

I tot per les ganes de Bartomeu de voler deixar clar que ell estava al volant de la nau i que tenia les coses controlades. Preguntat per la possible arribada de Griezmann al Barça, que ja s'havia convertit en un secret de domini públic, el president va confirmar l'interès pel jugador i va anar més enllà, explicant que havia iniciat converses amb l'Atlètic de Madrid per negociar el pagament de la clàusula de rescissió, de 120 milions d'euros, amb la intenció de poder abonar la quantitat a terminis i no d'un sol cop. "Ahir [dijous] el CEO Òscar Grau va ser a Madrid amb Gil Marín [conseller delegat dels matalassers]. Vam demanar si podíem negociar. I ja no puc explicar res més", comentava Bartomeu.

El comentari va obrir la capsa dels trons i va provocar la reacció airada de l'Atlètic de Madrid. Una hora després, els matalassers responien amb un comunicat molt contundent on exigien al futbolista -que segueix sent matalasser- que s'incorporés diumenge als entrenaments i denunciava que el Barça havia estat negociant d'amagat de l'Atlètic de Madrid amb el jugador, durant els mesos de febrer i març,"en un moment de la temporada on el club s'estava jugant, no només l'eliminatòria de Champions contra el Juventus, sinó també el títol de Lliga contra el propi Barça, fet que considerem que vulnera els períodes protegits de negociacions amb els jugadors".

El text assegurava també que el Barça i Griezmann ja havien arribat a un acord econòmic, i explicava que l'entitat se n'havia assabentat a posteriori. Un comentari que coincideix amb el que va dir Gil Marín fa unes setmanes, quan va desvelar que "sabien des del març" que el davanter francès acabaria vestint de blaugrana. Finalment, el jugador va anunciar a l'Atlètic que tenia la intenció de marxar, i aquest ho va comunicar públicament amb un vídeo on el mateix Griezmann ho explicava.

Però que hi hagi acord entre Griezmann i el Barça no vol dir que el jugador ja estigui fitxat. I és que falta la part més important, el pagament de la clàusula. Els blaugranes, amb evidents problemes de tresoreria, volen negociar amb els matalassers per poder abonar l'import del traspàs a terminis, i no de cop. O fins i tot, amb la possibilitat d'incorporar algun jugador en l'operació, com seria el cas de Nelson Semedo, lateral pretès per l'equip que entrena Diego Simeone. "Evidentment, la resposta de l'Atlètic de Madrid va ser negativa, entenent que tant el Futbol Club Barcelona com el jugador havien faltat el respecte a l'Atlètic de Madrid i a tots els seus aficionats".

D'acord amb aquest text, l'única via perquè Griezmann acabi vestint la samarreta blaugrana és adreçant-se a la Lliga i dipositant un xec amb els 120 milions de la clàusula. Des del Barça són optimistes i no descarten encara l'opció de negociar, per més que l'Atlètic hagi reaccionat així. En qualsevol cas, comença a córrer pressa perquè Bartomeu vol tancar el serial el més aviat possible i que Griezmann comenci la pretemporada ja a les ordres d'Ernesto Valverde. La setmana vinent, per tant, s'ha de desencallar la situació.