Barça
Esports Barça 26/02/2015

Javier Faus: "Entenc la negativitat respecte Qatar, però no la comparteixo. Em sap greu aquesta hipocresia"

El vicepresident econòmic del Barça ha estat entrevistat aquest dijous al programa '8 al dia'

Ara
3 min
Javier Faus, vicepresident del Barça, i José María Álvarez Pallete, conseller delegat de Telefónica / BARÇA TV

BarcelonaEl vicepresident econòmic del Barça, Javier Faus, ha parlat del patrocini de Qatar en una entrevista al programa '8 al dia': "La meva preocupació ja no és Qatar sí o Qatar no. La meva preocupació és que el nou president, al mes de setembre o octubre, tingui la capacitat de tenir un nou patrocinador per la temporada 2016-2017. El calendari electoral ens ha canviat el ritme d'aquesta decisió, només tenim tres mesos de legislatura, i no tenim prou temps per trobar un substitut amb cara i ulls amb els diners que creiem que podem treure."

En aquest sentit, Faus ha afegit que li encantaria trobar "una publicitat més escèptica". "Entenc la negativitat respecte a Qatar, però no la comparteixo al 100%. I crec que és injust que aquesta negativitat només sigui amb el Barça. El 10% de Vueling és de Qatar i ningú deixa de volar amb Vueling, el 20% de la Seat és de Qatar i ningú vol posar en risc la Seat. Em sap greu aquesta hipocresia", ha apuntat.

Preguntat per si ja tenen alternatives, el vicepresident econòmic blaugrana ha assegurat que no però que "un informe diu que la samarreta del Barça val entre 40 i 50 milions, és el preu de mercat" i que Qatar "ara mateix paga 34".

Faus ha reconegut que l'actual patrocinador del club té una clàusula contractual que li permet igualar qualsevol altra oferta, tot i que ha assegurat el seu compromís de no fer-la efectiva sense la conformitat del club: "Qatar té dret de tempteig, ho vam explicar a l'assemblea, però el que vam dir, i ho reitero, és que Qatar, oralment, ens ha dit que mai estarà en la samarreta del Barça si el Barça no ho vol".

Javier Faus també ha desmentit que tingui interessos a Qatar: "Cap ni un. Jo, de fet, estic més a prop d'Israel i del món jueu, però respecto molt el món àrab. Realment, crec que el Barça pot ser un bon pont d'enteniment i diàleg entre tots dos".

Pel que fa al contracte amb Telefónica pels drets audiovisuals del Barça, Faus ha considerat que la decisió va ser més estratègica que econòmica: "Li puc assegurar que les ofertes de Mediapro i de Telefónica eren idèntiques. El Barça va decidir associar-se amb Telefónica pel seu impacte que té a Llatinoamèrica. Nosaltres tenim la millor davantera del món (Messi, Luis Suárez i Neymar) i ho volem aprofitar. El líder del món de les telecomunicacions a Llatinoamèrica és Telefónica". I, quant a les futures relacions amb Mediapro, ha afegit: "Estic convençut que els camins de Mediapro i del Barça es tornaran a trobar".

D'altra banda, referint-se a les futures eleccions en el club, el vicepresident blaugrana ha reafirmat la seva confiança en el projecte actual: "Crec que el president Bartomeu ho està fent molt bé i jo confio en aquest projecte. M'agradaria que els socis li donessin confiança, especialment en els pròxims 5 anys, molt complexos amb l'Espai Barça, però el soci és sobirà".

Pel que fa a la imputació del president Bartomeu pel 'cas Neymar', ha afirmat: "Em crec que el president Bartomeu és absolutament innocent, no ha comès cap delicte, no ha comès cap irregularitat. Vull creure que no hi ha cap conspiració i, per tant, tenim eines legals perquè desimputin aviat el president Bartomeu." I, sobre aquest tema, ha afegit: "Ara sembla que el Barça és un defraudador fiscal, i això és fals. Som els únics -juntament amb el Madrid- que estem al dia en les nostres obligacions tributàries i amb la Seguretat Social."

D'altra banda, sobre la demanda d'MCM al Barça per incompliment de contracte pel que fa a la comercialització de la façana de la Masia, Faus -que dilluns ha de declarar per aquest fet- ha dit que "l'únic que volen és treure diners atesa la solvència del Barça".

Finalment, Javier Faus també s'ha congratulat del retorn de Johan Cruyff, a través de la seva fundació, al Barça, i de la normalització de les relacions entre l'exentrenador i la junta blaugrana: "Sí, absolutament, jo hi estic encantat. Cruyff és patrimoni del club i em sap molt greu el que va passar. Va ser desafortunat, perquè la intenció de la junta de Rosell no era que passés el que va passar. Estic encantat que els ponts es tornin a unir."

stats