Barça

Joan Laporta descarta el fitxatge de l'antic cap de premsa d'Artur Mas

Joan Maria Piqué sosté que tenia un preacord signat per entrar a formar part del departament de comunicació del Barça

2 min
Joan Maria Piqué, en una imatge recent.

BarcelonaSegons ha pogut confirmar l'ARA, Joan Maria Piqué, que negociava entrar a formar part del departament de comunicació del Barça, finalment no farà el salt al Camp Nou. Les converses no han cristal·litzat i l'antic responsable de premsa de l'expresident de la Generalitat Artur Mas no fitxarà pel club i no ocuparà el lloc vacant de Sandra Hors, encarregada de la comunicació internacional que ha deixat Arístides Maillol per acceptar una altra proposta de feina.

Fonts de les oficines blaugranes afirmen a l'ARA que l'entrada de Piqué podia significar una reestructuració del departament. No era clar al 100% que les seves funcions fossin exactament les mateixes que demanava la plaça. També asseguren que hi ha més candidats per cobrir la vacant d'Hors –que ha marxat a Vueling– i que finalment el perfil de Piqué s'ha descartat per "criteris professionals". Altres fonts apunten que, després que es publiqués la notícia sobre el possible fitxatge, Laporta va rebre informes interns que desaconsellaven la incorporació.

Aquest dimecres a la tarda el mateix Piqué ha ofert la seva versió dels fets en una piulada al Twitter. "Vaig rebre una oferta, a iniciativa del club, que vam pactar i tancar, amb preacord signat, i amb moltes ganes d'ajudar el Barça. No s'ha culminat. Molt agraït al president; gràcies per la confiança i tota la sort en el projecte", ha escrit, de manera que ha confirmat que la negociació existia i ha puntualitzat que va ser el Barça qui la va encetar.

Fins fa uns dies Piqué feia de director general d’Anàlisi i Planificació Estratègica de l’Acció Exterior en dependència de la consellera Victòria Alsina, però havia ocupat càrrecs també durant l'etapa de Carles Puigdemont –amb qui també va col·laborar a l'exili– i Quim Torra. A la conselleria d'Interior havia treballat amb Miquel Buch i també amb Ramon Tremosa durant el seu breu pas per Empresa.

La recent crisi de govern ha motivat canvis en les conselleries i Piqué tenia a l'abast una ràpida alternativa laboral, el Barça, però la negociació no ha acabat bé per als seus interessos. El periodista lleidatà, format a la Universitat de Navarra i conegut per les ulleres blanques que portava fa uns anys, no entrarà en un departament que dirigeix el també periodista Àlex Santos des que Laporta va guanyar les eleccions del 7 de març del 2021.

De fet, Santos va ser qui va dur la relació amb els mitjans durant tota la campanya de la candidatura Estimem el Barça. També va entrar a treballar al club amb el canvi de govern Jordi Finestres, en aquest cas adscrit a l'àrea de presidència, tot i que està molt relacionat amb el dia a dia en l'àmbit de la comunicació. Santos i/o Finestres solen acompanyar l'expedició blaugrana en tots els desplaçaments del primer equip de futbol.

stats