Barça
Esports Barça 19/12/2016

Josep Vives: "El tema de les estelades era una qüestió innegociable"

El portaveu del Barça ha analitzat l'acord amb la UEFA

à.g.
2 min
Josep Vives, portaveu de la Junta Directiva del Barça.

BarcelonaJosep Vives, portaveu del Barça, ha analitzat aquest dilluns l'acord al qual el club ha arribat amb la UEFA respecte a les estelades en una roda de premsa. "És una qüestió rellevant. La junta directiva valora molt positivament l'acord perquè suposa la llibertat del dret d'expressió. El Camp Nou és un temple de la llibertat i això és el que volíem garantir. Era una qüestió innegociable. Hem tancat una carpeta difícil i complicada", ha dit mentre explicava els acords als quals ha arribat la junta directiva.

"Per als casos amb expedients oberts s'estableix un procediment especial. En cas que el club hagi de pagar per aquestes sancions la multa serà de 75.000 euros. La realitat normativa no s'adapta a la realitat que vivim. El dret a la llibertat d'expressió s'ha de respectar, sempre que es faci d'una manera pacífica", ha aclarit Vives. "La UEFA s'ha compromès a reformar la normativa i, en conseqüència, els aficionats podran portar estelades al Camp Nou amb normalitat", ha afegit.

"El club ha pagat fins ara 80.000 euros: 10.000 per un partit contra el Manchester City, 30.000 per la final contra la Juve i 40.000 pel partit contra el Bayer Leverkusen", ha explicat el portaveu. "La UEFA també tenia ganes de solucionar el conflicte. S'han adonat que l'aplicació sistemàtica de la llei no provocava resultats justos", ha opinat.

L'acord amb la UEFA no té efectes retroactius. "Hi ha una qüestió que pot semblar perversa, però que és així. Hi havia una normativa vigent que ara es reformarà", ha aclarit.

Respecte als incidents del derbi, el portaveu ha explicat el següent: "La junta lamenta i condemna els crits i la pancarta que es va exhibir durant el partit contra l'Espanyol. Més enllà d'aquest incident i del que es va produir contra el Madrid, estem contents de com està funcionant l'espai d'animació. Però ara s'ha vulnerat el respecte, que és un principi fonamental del club. Els responsables dels grups d'animació són els primers d'estar disgustats. Ha de ser un espai de tolerància. Estem en el bon camí, però hi ha obstacles: hi ha conductes que hem d'eliminar".

"El Camp Nou no és insegur. Estem molt orgullosos de la nostra gent i del seu grau de convivència. Hi ha algunes actituds que no s'ajusten als nostres valors", ha dit Vives.

El portaveu també ha parlat de l'acció de responsabilitat. "El club no li reclamarà res a Zurich. Bartomeu va fer un discurs sincer amb la voluntat de tancar una carpeta i una ferida, amb la voluntat de buscar la pau social. Volem viure en pau aquest moment", ha explicat. "Si la resolució del jutge és contrària, el Barça presentarà recurs al Tribunal Suprem", ha afegit.

El portaveu ha informat, a més, que els 212 abonaments al Camp Nou donats de baixa per impagament s'assignaran als socis de la llista d'espera.

stats