Barça

Koeman apel·la a la seva experiència com a jugador abans del clàssic

El tècnic fa un clam a l'afició i creu que el seu equip ha de sortir a jugar contra el Madrid "sense por" i "amb personalitat"

2 min
Ronald Koeman en l'entrenament de dissabte previ al clàssic

Sant Joan DespíEl primer clàssic de Memphis Depay. També d'Eric Garcia i de Gavi. També serà el primer clàssic de Ronald Koeman amb afició a l'estadi. El tècnic no s'ha cansat de demanar l'escalf de l'afició per al duel d'aquest diumenge contra el Reial Madrid (16.15 hores, Movistar LaLiga). "És un partit important perquè és un clàssic. Però queda molta més temporada al davant. És un moment, però, per demostrar que estem en un bon camí. Hem de jugar sense por, amb personalitat i demostrar que podem guanyar, posant-hi moltes ganes des del principi del partit. Els dos equips ens hi juguem molt", ha valorat el neerlandès, que, si bé dona importància al partit per la transcendència de ser un duel contra l'etern rival, no el considera com un examen. "No fa falta que el president digui cada setmana si continuo o no. Ja hem deixat les coses clares entre nosaltres. I sento el suport del president i del club, però, evidentment, sé que això implica treure bons resultats", s'ha defensat Koeman.

L'entrenador blaugrana tampoc creu que el clàssic suposi una pressió afegida al seu càrrec. "No tinc cap problema amb la pressió de ser entrenador del Barça. Sé la importància d'un partit com aquest. Com a jugador, he guanyat i perdut aquests partits", ha volgut recordar el neerlandès. La temporada passada el seu equip va caure en els dos duels contra els blancs, 1-3 al Camp Nou i 2-1 a Valvedebas. "No és un partit decisiu. El resultat final només indicarà quin és el moment de cada equip. Ja sabem que en un clàssic poden passar moltes coses, només cal recordar el de l'any passat", ha expressat amb sorna, al·ludint indirectament al dubtós penal que van xiular a Lenglet per una disputa amb Sergio Ramos.

"No hi ha un clar favorit. Però juguem a casa i tenim la gent de la nostra banda. Són grans partits per jugar i per poder demostrar que tenim un bon equip", ha volgut reivindicar també Koeman. "No sé qui té millor plantilla. Ells tenen més experiència en algunes posicions, però nosaltres també tenim jugadors experimentats. Hi ha detalls en què ells poden ser millors, però nosaltres també som millors que ells en alguns aspectes", ha exposat el tècnic. "Tenim un bon bloc, juguem controlant la possessió i m'imagino un partit amb poques ocasions. Per això, caldrà que siguem molt efectius. Ho hem de ser; tenim la qualitat per convertir en gols les ocasions que generem", ha valorat Koeman, que també considera que seran molt importants les vigilàncies en els contraatacs del Madrid.

Jordi Alba, recuperat

Respecte a la llista de jugadors citats per al partit, Jordi Alba, que va acabar el partit contra el Dinamo de Kíev amb molèsties, ha entrat finalment en la convocatòria. No hi són els encara lesionats Pedri, Dembélé i Araujo.

stats