Barça
Esports Barça 03/08/2017

El Barça ja té els 222 milions de Neymar

A mitja tarda, i després de l'intent frustrat de pagar a la seu de LaLiga a Madrid, els advocats del brasiler han anat a les oficines del Camp Nou

N.a. / M.m.
3 min
Marcos Motta i Juan de Dios Crespo

BarcelonaEl Barça ja té els 222 milions d'euros de Neymar. Això vol dir, d'una banda, que el jugador ha deixat de ser jugador blaugrana tot i que, de l'altra, no serà fins demà divendres quan es podrà validar el pagament i es podrà tancar l'acord amb el París Saint-Germain.

Aquest dijous a mitja tarda els quatre advocats del jugador han passat per les oficines del Barça al Camp Nou a deixar el xec amb la quantitat marcada pel contracte. Minuts després, el club blaugrana ha confirmat, a través d'un comunicat, que el pagament era correcte: "Aquesta tarda, representants legals de Neymar Jr. s’han personat a les oficines del club i han fet efectiu, en nom del jugador, el pagament de 222 milions d’euros, en concepte d’indemnització per a la rescissió unilateral i sense causa del contracte que unia ambdues parts. Així mateix, el club traslladarà a la UEFA els detalls d’aquesta operació perquè depurin les responsabilitats disciplinàries que puguin derivar-se d’aquest cas".

Fins i tot si tot s'agilitza tant, que demà Neymar és presentat pel PSG, no està clar si la situació permetrà al jugador debutar dissabte a la Ligue1 amb l'equip d'Unai Emery, com ell volia.

S'ha arribat a aquesta escena després d'un dia intens que ha començat amb els representants legals del brasiler a Madrid. La intenció inicial de Neymar era pagar a través de LaLiga, però l'organisme no ha acceptat els diners del futbolista.

La negativa de LaLiga

No tenia cap dret a negar-s'hi, però ho ha fet. A mig matí, LaLiga ha rebutjat el pagament dels 222 milions d'euros de la clàusula de rescissió de Neymar, condició perquè el brasiler quedi alliberat de les seves responsabilitats contractuals amb el Barça i tanqui l'acord amb el París Saint-Germain. "No hi ha cap excepció del reglament general de LaLiga que permeti fer el que han fet. Estan cometent una infracció", explica a l'ARA l'advocat especialitzat en dret de l esport Xavier-Albert Canal. El Barça tampoc entén aquesta maniobra de LaLiga.

Però, malgrat tot, LaLiga s'ha negat a acceptar el dipòsit del xec amb els 222 milions d'euros, com ja fa dies que avisava que faria a través del seu president, Javier Tebas. Quatre representants de Neymar, entre els quals l'advocat especialitzat Juan de Dios Crespo, s'han presentat a la seu de l'organisme a Madrid per abonar la clàusula. El paper de LaLiga en casos com aquest és el d'actuar com a dipositària, però, incomprensiblement no ha acceptat el pagament de la indemnització de Neymar al Barça.

Els arguments de LaLiga

Incompliment del 'fair play' financer, conflictes contractuals i origen dels diners

Per exagerar la seva postura en aquest fitxatge, els arguments que ha anat exposant LaLiga -que davant la consulta de l'ARA s'ha limitat a confirmar la presència dels representants de Neymar i la negativa a acceptar el pagament, sense donar, de moment, cap més explicació- parlen sobretot del 'fair play' financer que estaria incomplint el PSG després d'aquesta inversió milionària. Però el cert és que, fins al tancament del mercat de fitxatges, no es podrà resoldre aquesta qüestió. Encara s'han de posar totes les operacions damunt la taula i, a més, no és competència de LaLiga sinó de la UEFA denunciar el club francès i sancionar-lo com correspongui.

L'altre punt que eleva el mur de LaLiga està relacionat amb els conflictes contractuals que encara comparteixen Neymar i el Barça. Fins que entre ells no desbloquegin la prima de renovació LaLiga entén que està en el dret de bloquejar la situació. L'altra qüestió que fa que LaLiga rebutgi la gestió, segons informa el diari 'As', és que no té constància d'on venen els diners. L'organisme defensa que la clàusula de rescissió "és un dret que només poden exercir els clubs espanyols".

A París l'esperen i a Barcelona l'acomiaden

La realitat és que l'enrenou no té base legal i no està fent més que embolicar una situació que, dins el vestidor blaugrana, ja han donat per tancada. Els jugadors s'estan acomiadant del seu company, tot i que l'operació encara no s'ha pogut fer oficial. A París ja fa dies que l'esperen i, de fet, Neymar tenia l'esperança de ser avui dijous a la capital francesa i participar dissabte contra l'Amiens (17.00 h) al Parc dels Prínceps.

stats