Esports 02/08/2017

Neymar comunica la seva decisió

El brasiler està molest amb els últims moviments del Barça, però evitarà una “guerra” amb el club

3 min
Neymar podria estar vivint les seves últimes hores com a jugador del Barça.

BarcelonaLa reflexió s’ha acabat: Neymar no ha dilatat més la situació que s’ha viscut al voltant de la seva figura. Ahir a la nit el futbolista va aterrar a Barcelona després d’un viatge a la Xina per atendre compromisos comercials. El jugador va declinar fer declaracions sobre el seu futur, i posteriorment va marxar a casa per fer-se un tractament recuperador físicament. Allà l’esperava el seu pare per posar-lo al dia sobre els últims esdeveniments relacionats amb el seu futur. Avui, segons van apuntar a l’ARA fonts directes del cas, hi haurà moviments decisius per posar fi al serial d’aquest estiu: el futbolista brasiler ha comunicat què passarà amb el seu futur.

L’entorn del jugador està molt molest amb el Barça i els moviments de l’entitat blaugrana d’aquest dilluns. La junta de Josep Maria Bartomeu va decidir dipositar els 26 milions que se li devien al jugador com a prima de renovació davant d’un notari, i supeditar el cobrament d’aquests diners a la continuïtat del brasiler, fet qualificat de “xantatge” per l’entorn de Neymar, que considera que aquesta quantitat forma part del salari del jugador i no es pot discutir. De fet, quan l’ARA va explicar l’any passat que el Barça pagava una prima de renovació a Neymar de més de 50 milions, totes les fonts consultades del mateix club van admetre que eren quantitats garantides, independentment de si Neymar complia els cinc anys de contracte que signava com a culer o no. Ara no només s’han dipositat aquests diners davant d’un notari, sinó que a més el Barça ha avisat, tal com va avançar Catalunya Ràdio, que es planteja exigir el retorn del primer pagament, fet l’estiu passat per una quantitat similar. “No podem acceptar aquest xantatge”, han denunciat persones molt pròximes al jugador, que han sigut taxatives a l’hora de predir el que se sabrà en qüestió d’hores: el Barça “ha escollit el camí per nosaltres”.

Això sí, pel que fa a tot el divorci manifest entre les dues parts, les fonts consultades per aquest diari asseguren que Neymar no buscarà una “guerra” amb el Barça per aquests 26 milions. Han sigut quatre anys molt profitosos per al futbolista, que espera que no calgui acabar en seu judicial per resoldre el litigi sobre la prima.

Aquesta setmana els esdeveniments s’han precipitat. I, sobretot, Neymar ha complert ja amb les obligacions comercials dels últims dies: la gira pels Estats Units, que ha reportat 14 milions al Barça, i el viatge a la Xina d’aquests últims dos dies, que també incloïa actes amb patrocinadors de l’entitat blaugrana. Superat això, amb el retorn del futbolista a Barcelona el tema ja no es dilatarà més.

Per justificar el silenci del brasiler durant els últims dies, l’entorn de Neymar defensa que el jugador no havia de donar cap tipus d’explicació, ja que tenia contracte en vigor amb el Barça. “No havia de parlar. Si ho fes, cada estiu passaria el mateix”, afegeixen les mateixes fonts, que expliquen que el pare del futbolista va traslladar aquesta idea als directius del Barça durant la gira pels Estats Units. “Deixeu Neymar en pau”, va dir el pare de l’atacant als responsables esportius del club en les seves múltiples trobades a Washington i Miami quan es va destapar el cas.

El pare del futbolista va intentar aïllar el jugador perquè reflexionés durant el temps que fos necessari sobre l’interès del PSG, que li va arribar directament a través “d’uns amics personals” de Neymar. A l’hora de valorar la situació del brasiler, els qui el coneixen asseguren que la decisió no es pren únicament per diners. Hi ha hagut altres qüestions molt més importants que el jugador ha valorat durant les últimes setmanes i que tenen a veure sobretot amb el seu rol dins de l’equip blaugrana i la seva voluntat de construir un projecte al seu voltant: “No és per diners. Si ho fos, ja fa temps que hauríem marxat”.

Tot i que el Barça espera que el futbolista es presenti avui al matí a la Ciutat Esportiva per entrenar-se a les ordres d’Ernesto Valverde, el president del PSG, Nasser al-Khelaifi, va llançar ahir un missatge de prudència, i ho va fer en un canal del Marroc. “Neymar és jugador del Barça, nosaltres respectem els contractes signats”, va dir l’home que ha portat els diners de Qatar a París .

stats