Barça
Esports Barça 10/06/2023

Laporta deixa sol Florentino en la guerra contra Tebas

El Barça sol·licita desistir del procediment que va impulsar, amb el Reial Madrid i l'Athletic, contra el pacte de la Lliga amb CVC

2 min
Florentino i Laporta en un esmorzar informatiu sobre la Superlliga.

BarcelonaEl Barça deixa sols el Reial Madrid i Athletic Club en la denúncia contra el fons de CVC i el pacte que mantenia amb la patronal del futbol, sota el nom de LaLiga Impulso. És a dir, el club català, juntament amb el madrileny i el basc, estava en contra de l'acord comercial entre aquest fons i els altres 39 clubs de la Lliga, entre Primera i Segona. L'entitat blaugrana, en un escrit al jutjat de primera instància número 15 de Madrid, ha sol·licitat formalment "desistir del procediment ressenyat al marge, sense que això afecti l'Athletic Club i el Reial Madrid Club de Futbol". D'aquesta manera, Joan Laporta abandona Florentino Pérez en la seva croada particular contra Javier Tebas, president de LaLiga.

L'acord, signat l'estiu del 2021 (el mateix que el Barça no va poder retenir Messi), establia que tots els clubs professionals menys Madrid, Ahtletic i, fins ara, el blaugrana, van segellar un pacte amb CVC pel qual, a canvi d'un 10% dels seus drets audiovisuals durant 50 anys aconseguien finançament immediat a compte d'aquest fons. L'acord incloïa l'aportació per part CVC de prop de 2.000 milions d'euros que els clubs podrien usar, sobretot, per a millores en infraestructura i modernització, encara que també un petit percentatge com a injecció immediata per a la tresoreria i per augmentar el límit salarial.

Finalment, el Barça, que va activar palanques pel seu compte l'estiu passat, ha decidit sortir de la demanda contra el projecte de LaLiga Impulso. Des del club neguen a l'ARA que aquesta renúncia sigui un moviment que es pugui llegir com un gest cap a l'ens dirigit per Javier Tebas, per tal de rebaixar els problemes que té el Barça amb el fair play, que avui dia té excedit en prop de 250 milions d'euros, cosa que obliga el club a acudir al mercat amb la norma del 40% i no de l'1-1. Fonts de l'entitat blaugrana asseguren que el Barça "no ha compartit ni comparteix la proposta de la Lliga amb el fons CVC i no té cap intenció d’entrar-hi". Alhora, admeten que estan disposats "a ajudar", juntament amb altres clubs estatals, a buscar "altres fórmules alternatives a CVC".

La justícia declara il·legal l'acord de LaLiga amb CVC

Paral·lelament, aquest mateix divendres, el jutjat de primera instància número 47 de Madrid ha declarat la nul·litat de l’acord del 2021 entre LaLiga i el fons d’inversió CVC. Posteriorment, LaLiga ha fet un comunicat assegurant que això no afecta "la validesa i el manteniment del projecte LaLiga Impulso". El Barça insisteix que es retira de la denúncia contra l'acord perquè no vol "perjudicar els clubs que han firmat amb CVC si finalment la justícia invalidés el pacte i les conseqüències que això comportaria".

stats