Barça

Leo Messi es queda oficialment sense equip

L'argentí, pendent de renovar amb el Barça, acabava contracte el 30 de juny

2 min
Messi està disputant la Copa Amèrica amb l’Argentina.

BarcelonaA les 00.00 hores d’avui ha expirat formalment el contracte de Leo Messi amb el Barça. O el que és el mateix, el davanter argentí es converteix en agent lliure. Un futbolista sense equip. Ha de ser una situació temporal, ja que tant Messi com el Barça estan molt a prop de tancar l’acord de renovació. Però, entre la complexitat del contracte que proposa l’entitat i les dificultats de tresoreria per no excedir el límit salarial, la renovació s’ha allargat molt més del que volien les dues parts, sobretot el club.

Des del Camp Nou mantenen el mateix missatge de l’última setmana, de màxima confiança. Asseguren que les negociacions van bé però matisen que encara no estan tancades. Fonts del club van més enllà i diuen que l’acord principal és total, però que falta tancar els petits serrells. Minúcies en qualsevol altre futbolista, però fonamentals en el document que uneix el jugador franquícia amb el Barça. I més tenint en compte que Messi ja es va enganxar els dits, una vegada, amb Hisenda.

Joan Laporta té molta pressa per enllestir l’acord. El president del Barça, que va prometre en campanya crear les condicions per garantir la continuïtat de l’argentí, està a punt de complir la seva paraula. Ara bé, ho farà més tard del que hauria desitjat, perquè volia estalviar-se el soroll mediàtic que arriba des d’ara i fins que s’estampi formalment l’acord. Messi signarà per dues temporades, però el club dilatarà el seu salari i li pagarà en cinc, per tal de no excedir el límit salarial de la Lliga. Tot i així, el davanter de Rosario seguirà sent, amb diferència, el jugador més ben pagat de la plantilla.

stats