22/03/2022

A Madrid fa por imaginar un Xavi triomfant

2 min
Xavi Hernández anant a saludar Carlo Ancelotti diumenge al Bernabéu.

BarcelonaEl primer triomf de Xavi és fer por a Madrid. Sembla poc, però té molt valor. Pocs esportistes ho aconsegueixen. Crear un estat d’ànim en els teus adversaris, que t’esperen amb neguit, conscients que sols guanyar. Guardiola ho tenia, això. Xavi sembla que també.

¿Recordeu la semifinal de la Supercopa d’Espanya en terres saudites? El Madrid va imposar-se, però amb la por al cos. El Barça, on Xavi portava pocs dies treballant, va plantar cara jugant el millor partit en mesos. Pocs cops una derrota ha engrescat tant a Barcelona com aquella. Més que una derrota, era la promesa d’un futur millor després d’una llarga travessa del desert. A Madrid se’n van enfotre. Van burlar-se del Barça i el van criticar per haver celebrat una derrota com si fos un triomf. Van desmerèixer la feina que feia Xavi. Es deia que la seva arribada no havia tingut cap efecte, que els resultats eren similars als obtinguts amb Setién o Koeman, que l’equip no jugava gaire bé. Sempre he pensat que ho deien per intentar fer mal, conscients que no tenien raó. Els feia por imaginar què podia arribar a fer Xavi si se sortia amb la seva, així que li volien tallar les ales abans que pogués alçar el vol.

I ara ja saben de quin peu calça, el tècnic de Terrassa. Quan es van anunciar les alineacions al Santiago Bernabéu, el nom més xiulat va ser el seu. I un cop va acabar la golejada, tots, uns i altres, van començar a imaginar què podria passar la temporada vinent amb Xavi a la banqueta des del primer dia. El Barça, engrescat. El Madrid, amb una suor freda a l’esquena. No volen que s'acabi l'època en què han fet el que han volgut als clàssics. Normal, ningú vol perdre.

Xavi simbolitza una revolució, el retorn d’un Barça triomfant. Cert, encara no ha guanyat res, però la idea hi és. Abans, imaginar un Barça capaç d'aspirar a tot era un somni. Ara és una certesa. Després, pots guanyar o perdre, però l’orgull s’ha recuperat. Li tocarà moure peça al Madrid, doncs. Ara Florentino Pérez ja sap que el Barça treballa en la direcció correcta, així que redoblarà esforços per parar els peus al vallesà i evitar patir tant com en temps de Guardiola. No deixa de ser simptomàtic que el nom que els madridistes tenien a la boca després del 0-4 fos Mbappé. Però el francès ja era a l’agenda blanca abans de l’arribada de Xavi. M’ensumo que si el Madrid fa figa els pròxims dies, qui caurà serà Ancelotti. Tanta por fa imaginar un Xavi triomfant, que Florentino jugarà fort. Laporta també ho sap i tampoc es quedarà quiet.

stats