22/11/2021

Més de Memphis

2 min
Memphis Depay celebrant l'únic gol del partit

Contra el Benfica, en un partit a cara o creu crucial per al Barça, toca que Memphis assumeixi més galons. El Barça no podrà comptar ni amb Ansu ni probablement amb Dembélé d'inici, però tampoc amb jugadors del filial per obrir el camp com Ilias o Abde. Per tant, el focus ofensiu, més enllà de la importància de la segona línia, recaurà pràcticament en solitari sobre Memphis Depay. L’holandès ha de demostrar que pot ser un jugador referència d’aquest equip i en un moment de necessitat extrema com aquest ha d’aparèixer per marcar les diferències. 

Des del primer dia he manifestat que Memphis és un bon fitxatge, però no un jugador sobre el qual bastir un projecte. Aquest dimarts té una bona oportunitat per demostrar el contrari i fer-me empassar les meves paraules. Fins ara ha tingut detalls interessants i ha marcat gols decisius que han acabat suposant punts, però el seu impacte en el joc no és el d’un futbolista franquícia, sinó el d’un bon complement, i, en un Barça necessitat de talent a l’últim terç de camp, Memphis ha de sentir-se líder i rendir molt més. La pressió de passar als vuitens de final en cap cas ha de recaure sobre els Nico, Gavi i companyia.

Ara bé, contra el Benfica hi ha un segon focus individual per obrir. Malgrat que particularment el veig com un cas perdut, Coutinho pot tenir l’enèsima (última) oportunitat. Mai un futbolista de Barça haurà tingut tantes ocasions per reivindicar-se. Si Xavi hi aposta perquè no té res més (Demir hauria de ser l’opció més lògica per jugar amb un futbolista de banda), el brasiler podria per fi retornar una ínfima part de tot el que es va pagar per ell. Marcar les diferències contra els portuguesos no li servirà per redimir les penes ni el traurà de l’ostracisme quan se sumin efectius, però el mínim és un bon partit a la Champions. Estadísticament tocaria...

Òbviament el futbol és un esport col·lectiu i les responsabilitats són compartides, sempre grupals. De fet, també l’afició del Barça jugarà el seu rol per intentar activar l’equip quan més ho necessiti. Però el d’aquest dimarts a la Champions és un partit per a valents, per fer un pas endavant i demostrar moltes coses. Els De Jong, Busquets, Alba, Piqué, Ter Stegen... tots ells hi han de ser, però sense futbolistes d’atac que marquin les diferències el joc col·lectiu pot ser insuficient per doblegar un rival com el Benfica. Per això, cal que Memphis sigui resolutiu i Coutinho per fi tingui la seva nit de glòria vestit de blaugrana.

stats