BARÇA
Esports Barça 23/01/2015

"Si Messi es torna a emprenyar i baixa el seu rendiment, Laporta tornarà a la presidència", el recull d'opinions de la premsa esportiva

Aquest divendres fa un any que Rosell va cedir la presidència del Barça a Bartomeu. L'anàlisi d'aquest any i la convocatòria d'eleccions per a l'estiu centren els articles d'opinió de la premsa esportiva

Ara
3 min
Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, durant la roda de premsa / PERE VIRGILI

BarcelonaEls articles d'opinió de la premsa esportiva d'aquest divendres analitzen el primer any de Josep Maria Bartomeu al capdavant del Barça. A nivell esportiu, l'encaix de Luis Suárez, els fitxatges de Bravo i Ter Stegen i el bon moment de Messi són els temes més tractats.

Josep Maria Casanovas, a 'Sport'

"Amb Suárez esperem i desitgem que succeeixi el mateix que amb Neymar. No cal posar-li una pistola al pit ni criticar l'alt cost del seu fitxatge. Cal tenir paciència i donar-li confiança".

Joan Vehils, a 'Sport'

"Ara tot està en mans de Messi [...]. Si continua com en aquests últims partits, fins i tot és possible que Bartomeu tingui opcions de guanyar les eleccions. Per contra, si es torna a emprenyar i baixa el seu rendiment, Laporta tornarà a la presidència. Futbol és futbol".

Ernest Folch, a 'Sport'

"Alves ja està al final de la seva carrera, però el seu dinamisme i el seu talent segueixen sense tenir relleu, una cosa que parla tan bé d'ell com malament del club. Estem a punt de demanar-li el que cada any ens jurem que no tornarem a demanar-li mai: queda't un any més".

Josep M. Artells, a 'Mundo Deportivo'

"Ter Stegen, i també Bravo, han dissipat les pors atàviques que el barcelonisme patidor presagiava per l'absència de Valdés. Un mèrit que pertany, exclusivament, a Zubizarreta".

Cristina Cubero, a 'Mundo Deportivo'

"És veritat, és més fàcil riure's de Douglas, un lateral brasiler a qui l'estrès emocional està enfonsant, un futbolista que no va costar més de 5 milions d'euros però que molts han utilitzat per atacar la política de fitxatges d'una directiva que també va fitxar els porters i un tal Luis Suárez, que, tot i que jugui accelerat, treballa per als seus companys".

Miguel Rico, a 'Mundo Deportivo'

"El candidat Bartomeu no vol utilitzar el patrocini de Qatar com a basa electoral, vol convertir-la en debat electoral. És a dir, que com a president no renunciarà ni liquidarà la relació amb Qatar, ni firmarà res amb ningú... però potser com a aspirant a la presència parli d'una altra manera tot i que només sigui per atendre la sensibilitat dels votants".

Toni Romero, a 'L'Esportiu'

"El Dakar ha de recuperar el segell o devaluarà la marca. Ha d'oferir incertesa amb seguretat o perdrà atractiu [...]. Les bones intencions queden en no-res si el recorregut no és selectiu. I encara valen menys si el que queda per a la posteritat és que no van tenir el valor de suspendre l'etapa que havien de suspendre".

Xavi Torres, a 'L'Esportiu'

"Diuen Bartomeu i els seus companys de viatge que fer les eleccions al juliol afavorirà els interessos del vestidor [...]. La teoria és bona, tot i que, un altre cop, el que intenta aquesta junta és arribar a final de temporada amb títols a la butxaca que els ajudin a seguir dirigint el club".

Santiago Segurola, a 'Marca'

"En els dos partits, el Barça ha demostrat que no se sent intimidat per l'Atlètic [...]. I ha demostrat la gran notícia, que ha recuperat el Messi imperial per al qual no hi ha antídot. És un Barça nou que torna a presentar la seva candidatura per a totes les competicions".

Alfredo Relaño, a 'As'

"Lucas Silva arriba [al Madrid] per completar una línia una mica malmesa per diverses raons. Falta veure com fa el salt a Europa, però tampoc arriba com a primera espasa, sinó per a les estones en què ja ni Khedira ni Illarramendi donaven garanties a Ancelotti".

Ramon Solsona, a 'La Vanguardia'

"L'ortodòxia litúrgica prescriu tres temps ben marcats i amb tres destinataris diferents. Primer temps, indiferència o bé xiulets al 'mister' segons si el canvi és encertat o no [...]. Segon temps, un aplaudiment tímid per al jugador que es retira [...]. Tercer temps, un missatge de suport al que entra al camp [...]. Són litúrgies rudimentàries però indefectibles".

stats