Esports Barça 06/11/2022

"Vaig néixer aquí i moriré aquí": un Piqué etern diu adeu al Camp Nou

El capità juga el seu últim partit a l'estadi blaugrana i els culers es rendeixen als seus peus

4 min
Gerard Piqué durant la volta d'honor de comiat del Camp Nou

BarcelonaAmb un firmament de llanternes, el Camp Nou ha acomiadat Gerard Piqué. El capità culer s'ha posat per última vegada el braçalet de la senyera per acomiadar-se d'un estadi que s'ha rendit als seus peus. El temple culer ha clamat el seu nom al cel, l'ha coronat com la llegenda del futbol en la qual s'ha convertit. Piqué serà etern i serà perenne a la retina de culers i a la de tot el món de futbol. La seva figura, tan controvertida com essencial, queda lligada per sempre a uns colors que l'han vist créixer i convertir-se en un dels millors centrals de la història. El net d'Amador Bernabéu ha acabat a la gespa, amb els seus fills, xutant a porteria.

"A la vida, quan et fas gran, t'adones que a vegades estimar és deixar marxar", ha dit el capità abans d'esclatar a plorar sobre la gespa quan el partit de l'Almeria s'ha acabat. "Quan hi ha una relació de tant amor i tanta passió com la que hi ha entre el Barça i jo... Crec que era el moment de deixar-nos una mica d'espai i una mica d'aire. Estic convençut que en un futur tornaré a estar aquí. Això no és un comiat. Molts ja ho sabeu, el meu avi em va fer soci el dia que vaig néixer. Vaig néixer aquí i moriré aquí. Visca el Barça, sempre!", ha dit abans d'entrar per últim cop al túnel de vestidors com a jugador del Barça envoltat d'amics com Riqui Puig i familiars.

Gerard Piqué emocionat durant el seu discurs.

Club i afició, conjurats per fer memorable l'adeu del central, s'han vestit de gala per celebrar la trajectòria d'un emblema del Barça. Malgrat ser el centre de totes les mirades, Piqué ha mantingut un perfil baix. Conscient que era el seu moment, ha deixat de banda les excentricitats que en certs moments l'han caracteritzat i ha volgut viure el moment amb els seus. Acompanyat dels seus dos fills, el Sasha i el Milan, el central ha arribat al Camp Nou i ha recorregut per últim cop el passadís fins al vestidor. De fet, els dos petits l'han acompanyat durant tots els preàmbuls del seu comiat al Camp Nou. Al túnel de vestidors, instants abans que l'estadi li declarés el seu amor amb aplaudiments i càntics, Piqué només abraçava els seus fills, aliè a la festa que estava a punt de començar. "Ai, papa!", li deia el Sasha, el petit dels dos, intentant desempallegar-se del seu pare amb un gest tan quotidià i alhora innocent. Mentre el Camp Nou només tenia ulls per al seu capità, Piqué només volia compartir aquest moment amb els seus.

Comiat familiar, dins i fora de la gespa

Tots junts han saltat al camp, uniformats amb la samarreta del seu pare per acompanyar-lo en la seva última titularitat vestit de curt amb l'escut culer al feu blaugrana. Una samarreta que, a més, comptava amb un detall significatiu. Al centre i a l'alçada del cor hi havia escrit el lema del comiat del capità: "Sempr3". En el lloc reservat a la samarreta per als moments especials, Piqué també ha deixat empremta.

Piqué amb els seus dos fills abans del partit.
Piqué amb els seus fills quan ha saltat a la gespa del Camp Nou per últim cop.

Un cop sobre el verd, Piqué ha gaudit com el primer dia que va debutar amb la samarreta blaugrana. Voltant pel camp com si fos el jardí de casa seva, el central ha tornat a treure la seva ànima de davanter per al deliri dels 92.605 espectadors que no s'han volgut perdre el seu adeu. "Piqué, piquenbauer!", ha clamat la grada un cop i un altre. La cita és una d'aquelles que queden marcades al calendari, que romanen en el record per a tota la vida. "Jo hi era", podran dir els milers de culers que han fet rodona una de les nits més especials per a Gerard Piqué.

La nit ha tingut molts moments especials, únics, però al minut 83 els fonaments del Camp Nou han tremolat com en poques ocasions. Havia arribat l'hora. Amb la pell de gallina, l'estadi ha esclatat en un aplaudiment ensordidor quan la megafonia ha anunciat que Christensen entrava en el lloc de Piqué al terreny de joc. Un per un, el capità s'ha anat abraçant als seus companys sense poder contenir les llàgrimes. La llegenda del Barça, més culer que el pal de la bandera, ha enfilat el camí cap a la banqueta tornant l'aplaudiment a la grada, totalment entregada. Ha intentat retenir el moment, mantenir-se sobre la gespa caminant amb passets ben curts. No volia arribar a la línia de calç, d'on sabia que no tornaria a sortir. Amb resignació i tristesa, el capità s'ha assegut a la banqueta del Camp Nou per última vegada mentre l'estadi corejava encara el seu nom.

Quan l'àrbitre ha assenyalat el final del partit, tocava que Piqué s'acomiadés de la seva afició. Després de ser mantejat per tota la plantilla, la llegenda blaugrana ha fet la seva última volta d'honor al terreny de joc degustant cada segon, cada pas i cada aplaudiment. Intentant retenir a la memòria els sentiments viscuts, recordant velles memòries, triomfs i patiments no ha pogut mantenir les emocions a ratlla. Tampoc calia, de fet. Una llegenda no s'acomiada de la seva gent cada dia i la comunió que s'ha creat entre afició, equip i jugador ha inundat l'estadi d'una aura màgica. Amb totes les llanternes enceses, Piqué s'ha passejat pel cel blaugrana.

Gerard Piqué marxa del Camp Nou, però no tanca la porta al sortir. Només l'ajusta, i el Barça, amb el comiat encara ben calent, ja espera el seu retorn.

Gerard Piqué durant la volta d'honor.
stats