Esports Barça 10/11/2022

Gerard Piqué: "M'he sentit desubicat en certs moments al Barça"

L'exfutbolista explica que va ser un company, des de dins del vestidor, qui va insultar l'àrbitre a Pamplona

3 min
Captura de Pantalla de l'entrevista de Gerard Piqué al canal twitch d'Ibai Llanos

BarcelonaPoques hores després de penjar les botes definitivament, Gerard Piqué s'ha assegut davant del micròfon per explicar com ha sigut la setmana frenètica del seu comiat. "No m'esperava que seria així, el meu comiat. No hi donava importància, i t'adones com t'estima la gent. Odio els comiats i sempre he dit que ho volia fer d'un dia per l'altre", ha dit l'excentral blaugrana en una conversa amb Ibai Llanos.

L'entrevista, en 7 frases
  • "No m'esperava que seria així, el meu comiat. No hi donava importància, i t'adones com t'estima la gent"
  • "Vaig tenir una reunió a l'inici d'any amb el míster en què em va dir que aquest any ho tindria difícil, però jo ho volia intentar"
  • "Sempre he dit que quan no em sentís important ho deixaria"
  • "Em sentia desubicat en certs moments. Hi ha hagut dies que entrenava al Camp Nou després dels partits en què no havia jugat i m'agafaven ganes d'entrar al vestidor i dir que s'havia acabat"
  • "A la mitja part vaig anar a parlar amb ell [Gil Manzano]. Vaig entrar al túnel i li vaig dir que sempre ens perjudica, i directament em va expulsar [...] Ja expulsat, entro al nostre vestidor i dins hi ha un company d'equip que l'insulta [...] i l'àrbitre posa aquelles paraules a la meva boca"
  • "Ara soc lliure, ja no he d'estar encasellat ni havent de respondre el que toca sempre"
  • "En algun moment em vindrà de gust segur ser president del Barça. Ara mateix no ho tinc al cap, ho reconec [...] Però en un futur m'agradaria poder ajudar el club de la meva vida a fer coses grans"

"Hi ha moltes raons, i un les va pensant a mesura que va passant la temporada. Vaig tenir una reunió a l'inici d'any amb el míster en què em va dir que aquest any ho tindria difícil, però jo ho volia intentar perquè l'any anterior estava molt bé –ha explicat–. Vaig veure que l'aturada era una oportunitat per prendre aquesta decisió. Jo sempre he dit que quan no em sentís important ho deixaria, i el fet que hi hagués lesions en la meva posició va fer que prengués més tard la decisió. Em sentia desubicat en certs moments. Hi ha hagut dies que entrenava al Camp Nou després dels partits en què no havia jugat i m'agafaven ganes d'entrar al vestidor i dir que s'havia acabat. No acabava de sentir que fos el meu lloc", ha confessat.

L'exjugador del Barça ha dit que abans que comencés la temporada es va reunir amb Xavi i amb Laporta. "A principis d'any em vaig reunir amb el president Laporta i em vaig comprometre a diverses coses com desaparèixer de continguts de qualsevol tipus. Els primers minuts van ser durs, però després bé. Sempre ens hem dit les coses a la cara, tenim una relació que ens ho permet", ha afirmat.

"Feia temps que no parlava, en general", ha dit fent broma a l'inici de la conversa, quan ha relatat el que va passar en el partit contra l'Osasuna. "Jo a la mitja part, després de l'arbitratge que vam rebre, que crec que tots sabem que ens va perjudicar, vaig anar a parlar amb ell [Gil Manzano]. Vaig entrar al túnel i li vaig dir que sempre ens perjudica, i directament em va expulsar. Em va assenyalar i em va dir: «Estàs expulsat». Llavors jo, ja expulsat, entro al nostre vestidor i dins hi ha un company d'equip que l'insulta. «Me cago en tu madre», i l'àrbitre posa aquelles paraules a la meva boca", ha explicat en directe. "Ara soc lliure, ja no he d'estar encasellat ni havent de respondre el que toca sempre", ha dit tranquil, després de repetir en diverses ocasions que ja és un "jugador retirat".

A més del present i del passat immediat, Piqué també ha parlat del seu futur. "En algun moment em vindrà de gust segur ser president del Barça. Ara mateix no ho tinc al cap, ho reconec. Tinc ganes de fer altres coses. He gaudit molt de la meva carrera com a futbolista i tenir la llibertat de no estar cada dia entrenant o jugant els caps de setmana em permetrà dedicar-me a altres coses. Però en un futur m'agradaria poder ajudar el club de la meva vida a fer coses grans". Piqué ha aprofitat també per anunciar que aquest dijous veurà la llum un dels seus "projectes més grans", relacionat amb "un esport conegut per tots". Piqué, tot rient, ha opinat, sobre el seu paper en aquesta nova etapa: "[En el nou projecte] tindré un rol que sempre he somiat: ser Javier Tebas. No votaré Vox, però tindré el seu rol".

L'anunci de l'adeu de Gerard Piqué a través de Twitter va agafar per sorpresa Joan Laporta i la directiva culer. La relació s'ha desgastat des que el president va tornar a la llotja del Camp Nou arran de les negociacions per rebaixar els salaris dels capitans i altres circumstàncies que han portat a un distanciament significatiu entre Piqué i Laporta. L'enèsima mostra ha sigut la negativa del central a fer una roda de premsa conjunta amb el president per detallar els motius del seu comiat i respondre les preguntes dels periodistes. Evitant la foto amb el president, finalment les explicacions les ha donat en directe de la mà d'Ibai Llanos.

Que Piqué hagi decidit pronunciar-se per primera vegada després de la seva retirada a Twitch no és coincidència. A banda de la relació pública d'amistat entre l'streamer i l'exfutbolista, els dos tenen una sèrie de negocis junts. El primer, i més ambiciós, és KOI: un equip d'e-sports que van fundar l'any passat i que competeix a la màxima categoria. Aquest, però, no és l'únic projecte que tenen en comú. L'any passat van crear un esdeveniment esportiu que va trencar motlles: el Mundial de globus. En aquesta competició, òbviament retransmesa a través de Twitch a tot el món, els representants de cada país competeixen en una habitació decorada per intentar que un globus inflat no toqui terra. Les acrobàcies i l'espectacle estan assegurats, com li agrada a Piqué.

stats