BARÇA
Esports Barça 09/07/2013

Josep Lluís Núñez: "Hauria d'haver presentat una demanda a Laporta"

L'expresident diu a Catalunya Ràdio que les pèrdues de l'etapa 2003-10 són un fet "gravíssim"

Efe
2 min
Josep Lluís Núñez

BarcelonaJosep Lluís Núñez ha admès que es va equivocar en no denunciar les pèrdues anunciades pel Barcelona quan va abandonar la presidència Joan Laporta. "Laporta va presentar un dèficit de 17.000 milions [de pessetes]. Després de 22 anys del meu mandat, això era gravíssim. Tothom ho va acceptar, ningú deia res. Hauria d'haver presentat una demanda, em sento culpable de no haver fet això. Però no vaig voler entrar en polèmiques", ha dit a Catalunya Ràdio.

Núñez creu que el Barça hauria d'apropiar-se l'èxit de la selecció espanyola. "Aquest èxit ens l'hauríem d'haver fet nostre. S'hauria d'haver venut l'èxit del Barça i de Catalunya per tot el món, perquè Espanya, amb la mateixa estructura i pitjors jugadors –sense Messi–, ho ha guanyat tot", ha assegurat.

L'expresident del Barça considera que en tenir tants jugadors procedents de la Masia, el pressupost del club hauria de ser molt més baix. "L'entitat hauria de tenir un fons social d'uns 30.000 milions de pessetes, i ara tenim menys de 18.000 milions de pessetes", ha insistit.

Pel que fa als grans jugadors i entrenadors que va tenir a les seves ordres, Núñez ha recordat que Johan Cruyff va ser "molt rendible" per al club, i ha explicat que era "l'home ideal per aturar tots els cops externs". "Amb els grans jugadors no vaig tenir sort", ha insistit Núñez. L'exmandatari ha explicat que Maradona va patir una hepatitis i el va anar a visitar a un casa que l'argentí tenia a Calella: "Vam estar sopant, mentre a la porta hi havia un cotxe ple de noies esperant", ha explicat com a anècdota.

Per Núñez, un dels millors fitxatges recents del Barça ha estat que José Mourinho hagi marxat del Reial Madrid. Ha explicat que en la seva època al Barça, Mourinho, que va ser ajudant de Bobby Robson i de Louis van Gaal, cobrava "vint milions de pessetes".

No ha volgut fer cap comentari sobre la venda de David Villa a l'Atlètic de Madrid. "M'agrada ser respectuós amb el que fa aquesta junta directiva", ha assegurat Núñez, que admet que quan va deixar el club es va treure un pes de sobre.

stats