Barça
Esports Barça 09/09/2014

El partit de l’Athletic, cada cop més a prop de ser històric

El Barça creu que podrà jugar amb la samarreta quadribarrada ja que és oficial i compleix el reglament que fixa la LFP. En canvi, no hi haurà mosaic però sí una lona amb el logo del Tricentenari

Albert Llimós
2 min
Iniesta lluita per la pilota amb Susaeta a San Mamés / RAFA RIVAS / AFP PHOTO

BarcelonaEl Barça podrà jugar amb la samarreta de la quadribarrada contra l'Athletic de Bilbao aquest dissabte, ja que és una samarreta oficial i compleix el reglament que fixa la Lliga de Futbol Professional i la Federació Espanyola. Aquesta és la conclusió a què ha arribat l'entitat catalana després de consultar el Comitè de Competició, que va analitzar aquest dilluns la petició del Barça de jugar amb la tercera equipació, i no hi ha posat cap trava. El Barça ha volgut anar amb peus de plom en aquesta qüestió per evitar qualsevol tipus de sanció per incomplir la normativa. Ara, doncs, l'únic impediment a què això succeixi és David Fernández Borbalán, l'àrbitre del partit, que és, en última instància, qui ha de prendre aquesta decisió, i ho farà únicament tenint en compte si les dues equipacions poden crear confusió. En aquest sentit, hi ha un precedent que fa ser optimistes als directius blaugranes, i és que l'any passat a San Mamés el club català ja va jugar amb la quadribarrada, i l'àrbitre del partit, Juan Martínez Munuera, va considerar que no hi havia cap problema entre les dues equipacions.

Durant aquest dimecres, Fernández Borbalán hauria de donar conformitat a la proposta del Barça, que ja ha comunicat a l'àrbitre per correu electrònic que vol jugar amb l'equipació que porta els colors de Catalunya, un gest del club en el marc dels actes del Tricentenari. Tot i que encara falta l'ok definitiu del col·legiat, als despatxos del Camp Nou, estan convençuts en un "99%" que es podrà jugar amb la tercera equipació, la de la senyera, tal com va aprovar la junta directiva el passat 16 de juny. De fet, l'Athletic, després de rebre la trucada del Barça per plantejar aquesta situació, ja ha fet saber al Barça que canviarà sense cap tipus de problema la seva equipació si l'àrbitre considera que hi ha algun problema cromàtic. Tots els elements porten a pensar, doncs, que el partit de dissabte serà històric, i el Barça lluirà com a local els colors de la quadribarrada per primera vegada a la història, trencant amb la llarga tradició de vestir com a blaugrana.

Finalment, el Barça ha decidit que en lloc d'un mosaic, en els prolegòmens del partit contra el conjunt d'Ernesto Valverde es desplegui una gran lona amb el logotipus del Tricentenari, similar a la que es va utilitzar en el partit contra el Betis, quan el club que presideix Josep Maria Bartomeu va voler defensar el model Masia arran de la sanció de la FIFA. Dissabte, a la llotja del Camp Nou, hi seran les màximes autoritats del país: el president de la Generalitat, Artur Mas, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias. Aquest dimecres, Josep Maria Bartomeu participarà dels actes institucionals a la Llotja de Mar.

stats