Futbol
Esports Barça 03/06/2023

El PSG confirma que Messi, que no sap encara on jugarà, abandona París

El Barça no es rendeix, malgrat que l'oferta que sembla tenir més opcions per seduir l'argentí és la saudita

2 min
Leo Messi en una imatge recent amb el PSG.

BarcelonaL'exili francès de Messi s'ha acabat. El PSG ha fet oficial que Lionel Messi abandona la Lliga francesa, després de dues temporades on ha guanyat aquesta competició, però no ha aconseguit brillar a la Lliga de Campions. A les portes de fer 35 anys, l'argentí encara no sap on jugarà la temporada vinent. Sobre la taula té una oferta molt sucosa a escala econòmica del futbol saudita, però al Barça i l'Inter de Miami encara somien a poder canviar el destí. L'anunci s'ha fet abans del darrer partit de la temporada del PSG, partit on Messi ha estat xiulat pels aficionats radicals locals.

Messi ha viscut una temporada estranya, ja que ha tocat el cel amb la selecció argentina en proclamar-se campió del món, però al PSG res ha anat del tot bé, malgrat guanyar la Lliga. Els jugadors han estat escridassats pels aficionats i ell ha viscut moments de tensió amb la directiva, especialment després de marxar a rodar un anunci a l'Aràbia Saudita sense el permís del club. Cal recordar que el PSG és propietat de l'emirat del Qatar. I el Qatar manté una gran rivalitat geopolítica amb els saudites, motiu pel qual Messi va ser sancionat dues setmanes sense poder cobrar i jugar.

Segons algunes fonts, Messi ja hauria decidit marxar a jugar aquest estiu a l'Aràbia Saudita, seguint les passes de Cristiano Ronaldo, actual estrella de l'Al-Nassr. L'argentí, en aquest cas, marxaria a l'equip rival, l'Al-Hilal. El Barça però, intenta trobar la manera de poder oferir-li a Messi un contacte per tornar a Barcelona, tot i que la situació econòmica del club català no ajuda, motiu pel qual s'ha arribat a plantejar una operació conjunta amb l'Inter de Miami, on els nord-americans el fitxarien, cedint-lo al Barça un any.

La notícia ja l'havia avançat dijous l'entrenador del PSG, Christophe Galtier, en una roda de premsa, però hores després el mateix club va matisar que el tècnic s'havia "expressat malament". Avui, s'ha confirmat que Galtier, que tampoc seguirà al club, no mentia. "El París Saint-Germain s'enorgulleix de tenir a les seves files el millor jugador de la història, i li desitja molts èxits per a la resta de la seva carrera", deia el comunicat del club. Per la seva banda, el president del PSG, Nasser al-Khelaïfi, ha destacat que ha estat un "plaer" veure el set vegades guanyador de la Pilota d'Or vestir de vermell i blau al Parc dels Prínceps, guanyar dues vegades consecutives la Lliga francesa i inspirar els més joves.

Messi, que ha jugat amb el número 30 a París, ha marcat un total de 32 gols i ha fet 35 assitències.Va arribar a París l'agost del 2021 amb un contracte de dues temporades més una tercera en opció, procedent del seu club de tota la vida, el Barça, d'on va marxar plorant, ja que volia quedar-se. Després del Mundial de Qatar, semblava que el jugador i el club activarien aquest any suplementari, però les últimes setmanes les posicions es van anar distanciant.

stats