DERBI
Esports Barça 14/01/2016

"Esperem que l’àrbitre n'hagi pres nota i ho hagi posat a l’acta": les reaccions a les pancartes al camp de l'Espanyol

L'àrbitre no reflecteix a l'acta els crits i les pancartes contra els jugadors del Barça, però Antiviolència ha anunciat que estudiarà els fets. 'La TdP' explica que un aficionat va entrar un cap de porc a l'estadi per tirar-lo a Piqué

Nuria García
3 min
Una de les pancartes crítiques contra diversos jugadors del Barça que es podia llegir ahir al RCDE Stadium.

BarcelonaLes pancartes van ser les protagonistes de l'últim dels tres derbis entre el Barça i l'Espanyol d'aquest inici del 2016. Moltes van carregar contra Gerard Piqué i la seva parella, Shakira, mentre que d'altres van fer al·lusió a Luis Suárez i a altres jugadors del Barça.

" Després del partit, Josep Maria Bartomeu, president del Barça, va assegurar que des del club no volien referir-s'hi i esperaven que el col·legiat del partit se'n fes ressò a l'acta: "El màxim responsable del que passa al partit, sigui o no extraesportiu, és l'àrbitre, i esperem que n'hagi pres nota i ho hagi posat a l'acta. Tot i això, l'àrbitre, David José Fernández Borbalán, no ha inclòs a l'acta cap de les pancartes que es van veure aquest dimecres al RCDE Stadium. Pel que fa als jugadors, Marc-André ter Stegen, porter del Barça, va dir que a ells "no" els "interessa", perquè "no és futbol", i Piqué, que ho va veure tot des de la banqueta, va sortir de l'estadi fent broma amb Messi.

Tot i que de moment encara no ho ha fet oficial, la Lliga de Futbol Professional (LFP) denunciarà al Comitè Antiviolència les pancartes ofensives contra els jugadors del Barça, segons ha avançat la Cope. En aquest cas, el club periquito es podria arriscar a una sanció econòmica o al tancament parcial del seu estadi, en aplicació de la normativa vigent. La LFP, consultada per l'ARA, ha assegurat que de moment encara no ha tractat aquest tema, ja que l'eliminatòria de vuitens de final encara no s'ha acabat. "Fins que no s'acabi la jornada, no decidirem res, el procediment és sempre el mateix", han assegurat fonts de la LFP a aquest diari.

Antiviolència estudiarà els càntics i les pancartes

La Comissió Antiviolència estudiarà els càntics i les pancartes, segons ha informat aquest dijous el president del Consell Superior d'Esports (CSD), Miguel Cardenal. El president del CSD ha fet públic el seu rebuig per les "manifestacions antiesportives mostrades per una part de l'afició de l'Espanyol durant el partit de tornada de l'eliminatòria de Copa del Rei", i ha considerat que "les pancartes i càntics que es van poder veure al camp de Cornellà són inacceptables". La Comissió Antiviolència, a més, ha acordat sol·licitar els informes del que va passar a la Federació Espanyola de Futbol "perquè en la reunió de la setmana vinent es pugui parlar d'una proposta de sanció". "Seguirem treballant amb el mateix ímpetu i tota la nostra convicció per eradicar qualsevol manifestació que inciti a la violència i suposi un atac als valors que l'esport ha de transmetre", ha conclòs Cardenal.

També va dir-hi la seva el director esportiu de l'Espanyol, Òscar Perarnau: "Només he vist una pancarta, però alguna cosa m'han comentat. Demano respecte cap a qualsevol persona i desconec el que hi pugui fer Antiviolència, jo sóc el director esportiu", va sentenciar.

Colau: "La pancarta fa mal als ulls"

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha referit a la pancarta que deia 'Shakira és de tots' en una entrevista a 'El món a RAC1': "La veus i et fa mal als ulls. Hi ha certs valors culturals masclistes que genera el substrat que poden generar violència masclista", i ha afegit: "La pancarta em sembla horrible".

A més de les pancartes i els crits, un aficionat va entrar a l'estadi amb un cap de porc, tal com va explicar 'La TdP': "Aquest cap de porc el vull tirar a Piqué, com aquell del Camp Nou", va dir l'aficionat a Marta Carreras, periodista de Catalunya Ràdio.

Picabaralla entre Álvaro i Messi

Tot i que va ser el derbi amb menys tensió a la gespa dels tres que s'han disputat en els últims dies, no va estar exempt de polèmica. Una de les més comentades va ser la que van protagonitzar Álvaro i Messi: "Ets molt baixet", li va dir Álvaro amb la mà al pit com per mesurar l'alçada de l'argentí. Messi no es va tallar: "I tu, molt dolent".

Després del partit, el jugador blanc-i-blau va comentar la 'jugada': "El futbol és contacte, però la conversa que hem tingut es queda al camp. Ell em diu que jo sóc dolent i jo a ell, que és més baixet que jo. Jo sóc més dolent que ell i és més baixet que jo. Els dos ho hem encertat".

Sobre el xoc que Álvaro va tenir amb Mascherano, el periquito va dir: "És un partit bonic de jugar i hem de fer-ho amb intensitat. Som dues persones amb caràcter i són coses que passen dins del camp, i cal deixar-les allà. Ells busquen guanyar la Lliga. Nosaltres, salvar-nos com més aviat millor. I cal deixar-ho aquí". L'argentí també s'hi va referir: "La trepitjada a Álvaro ha estat fortuïta. Puc tenir defectes, però no tinc mala llet. La meva carrera i trajectòria m'avalen en aquest sentit".

stats