Barça

Per què el retorn d'Héctor Bellerín al Barça causa furor més enllà del futbol?

El lateral català fa de model, és vegà, vesteix de segona mà i s'involucra en l'ecologisme

3 min
Héctor Bellerín durant un entrenament amb el Barça

BarcelonaLa confirmació el darrer dia de mercat que Héctor Bellerín tornaria al Barça va causar furor a les xarxes socials. El futbolista català arriba després d'una extensa trajectòria a l'Arsenal, on va anar a parar quan tenia 15 anys procedent del planter blaugrana. Però també és conegut pels seus interessos extraesportius, que van més enllà de la seva professió dins dels terrenys de joc. Nascut a Calella, l'únic lateral dret de la plantilla blaugrana és un apassionat de la moda, una afició que va començar a explorar a Londres, tot i que no li era nova: ja de petit ajudava la seva mare i la seva àvia al taller de costura on treballaven. És a Anglaterra, però, on es va convertir en tota una icona per la seva forma de vestir mentre, paral·lelament, es formava com a futbolista i debutava al primer equip del conjunt gunner de la mà d'Arsène Wenger.

Després de formar-se a les categories inferiors del Barça, Bellerín torna a casa per una temporada, havent-se rebaixat el sou en relació amb la generosa fitxa que rebia a l'Arsenal, club del qual s'ha desvinculat (li quedava un any de contracte) però que es reserva un 25% d'una futura venda del defensa. Per aquest motiu, la inscripció del futbolista a la Lliga està contemplada com un traspàs a cost zero i no com la incorporació d'un agent lliure, com sí que és el cas de Marcos Alonso, darrer fitxatge blaugrana.

Malgrat no ser la primera opció de Xavi Hernández per reforçar el lateral dret, que era César Azpilicueta (Chelsea), ni tampoc la segona (Juan Foyth, del Vila-real), ni la tercera (Thomas Meunier, del Borussia Dortmund), a Sant Joan Despí confien treure partit de Bellerín. Les fonts consultades destaquen a l'ARA el seu perfil ofensiu: "És un lateral que s'associa bé, que ataca bé l'espai i que també té una bona centrada. És un futbolista dinàmic". A més, també remarquen que físicament ha arribat bé, per això no es descarta que pugui ser convocat contra el Viktoria Plsen. Durant la seva etapa a Anglaterra, l'ex de l'Arsenal va demostrar un bon nivell i va estar en la cartera del Barça en diverses ocasions –l'última, l'estiu del 2021–, però també va tenir alts i baixos.

El seu pas pel Betis

Fa dues temporades, després d'una dècada fora de casa i d'un últim curs complicat a l'Arsenal, en què va perdre la titularitat en el tram final de la temporada, Bellerín tenia ganes de tornar al futbol espanyol i d'estar més a prop de la seva família, una reflexió que ja havia començat a fer durant la pandèmia. L'estiu del 2021 tenia diverses ofertes, però finalment es va deixar seduir pel Betis, l'equip del qual és seguidor el seu pare, per les bones paraules que li va transmetre l'entrenador Manuel Pellegrini. Malgrat que el 2016 havia ampliat el seu vincle amb l'Arsenal fins al 2023, una greu lesió al genoll l'any 2019 va truncar la seva progressió i el seu protagonisme va anar minvant amb el conjunt londinenc fins a decidir-se per canviar d'aires. El curs passat va recuperar el somriure al conjunt andalús, amb el qual es va proclamar campió de Copa i va participar en 32 partits en total, de titular en 29.

Però per què el seu fitxatge ha causat tant furor a les xarxes socials? A banda del seu gust per la moda, amb looks tan atrevits com extravagants segons el gust de qui ho miri, Bellerín surt dels motlles del que es podria definir com el futbolista convencional. Ell mateix explica que només utilitza roba de segona mà (tot i que en el passat va arribar a fer de model per a marques com Louis Vuitton), és vegà i fa anys que defensa i col·labora amb moviments ecologistes. També és, des del 2020, un dels accionistes majoritaris del Forest Green Rovers, de la League Two (la quarta divisió del futbol anglès), un club que té l'honor de ser considerat per la UEFA com el "més sostenible del món" en termes mediambientals. De fet, el defensor català es va comprometre el juny del mateix any a promoure la plantació de 3.000 arbres cada vegada que l'Arsenal guanyés un partit. En total va ajudar a finançar la plantació de més de 60.000 arbres a l'Amazones. Així és Héctor Bellerín.

stats