BARÇA
Esports 23/01/2014

Rosell dóna el relleu a Bartomeu fins al 2016

El fins avui president del Barça plega per amenaces i el cas Neymar

A. Llimós
2 min
Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, durant la roda de premsa / PERE VIRGILI

BarcelonaSandro Rosell ha donat el relleu a la presidència del Barça al seu amic i fins avui vicepresident esportiu, Josep Maria Bartomeu. Fins al 2016, per decisió unànime de tota la junta directiva, ha volgut refermar Bartomeu. Els motius, amenaces personals i la querella pel cas Neymar, que no vol que afecti a la institució.

"Fa prop de 4 anys, milers de socis van acudir a les urnes per donar l'opinió sobre com i qui s'havia de fer càrrec de les regnes del club", ha iniciat Rosell, que ha recordat que aquell dia el 61% del socis li van donar suport. El fins avui, dijous, president del Barça ha rememorat que durant aquest tres anys i mig de mandat l'entitat ha superat "innombrables obstacles polítics, externs, i el que és pitjor, del propi entorn". El motiu de la renúncia, amenaces a la seva persona, i la querella que posa en risc l'estabilitat del club. "Des de fa temps la meva família i jo hem patit amenaces, en els últims dies, per una injusta i temerària querella. El fitxatge de Neymar és correcte, ha provocat l'enveja i la desesperació dels rivals", ha dit Rosell. "La directiva és un equip, no vull que atacs injustos afectin la gestió i la imatge del club, i és per això que penso que la meva etapa al capdavant del club ha acabat", ha sentenciat Rosell, que ha destacat que ha estat una decisió "irrevocable".

Bartomeu, emocionat, ha donat les gràcies a Rosell, "ens sap molt greu", ha dit el nou president. "La continuïtat del nostre projecte anirà fins al 2016, ens sentim forts", ha ressaltat Bartomeu en la seva primera intervenció. "Seguirem treballant per tots aquells valors que ens ajudin a mantenir l'excel·lència", ha afegit Bartomeu, que ha demanat el suport dels socis. "El futur del Camp Nou seguirà sent una prioritat per a aquesta junta directiva", ha especificat Bartomeu en referència al referèndum que està previst celebrar-se al mes d'abril. "Serem molt ferms en la defensa del nostre club", ha sentenciat Bartomeu al final del seu parlament.

Rosell s'ha reunit durant tot el dia amb les seves persones més properes. Al matí, ha citat a casa seva Josep Maria Bartomeu, Javier Faus, el director general, Antoni Rossich, i el director de comunicació, Albert Montagut. Posteriorment, el fins avui dijous president del Barça ha dinat amb Rossich, el seu pare, Jaume Rosell, i l'amic i membre de la comissió social, Pau Vilanova. A les 6 de la tarda, Rosell ha comunicat la seva decisió a la resta de la junta directiva, a excepció de Carles Vilarrubí, el vicepresident institucional, que és a Londres per motius professionals. Al costat de Rosell, per donar-li suport en un moment complicat, hi han estat la seva dona, el seu germà, Sergi Rosell, també Juanjo Castillo, home de màxima confiança, i Joan Carles Raventós, responsable de seccions.

stats