Barça

Villarejo esquitxa Florentino: "El Madrid va subornar àrbitres abans que el Barça"

Sandro Rosell diu que "no es vol creure" que Laporta l'impliqués en el cas que el va dur dos anys a la presó

4 min
Florentino Pérez, Villarejo, Sandro Rosell i Joan Laporta

BarcelonaL'excomissari José Manuel Villarejo ha vinculat el Reial Madrid i el seu president, Florentino Pérez, en una trama de compra d'àrbitres per adulterar els resultats. "El Madrid havia subornat àrbitres abans que el Barça", ha dit en una entrevista a RAC1.

Villarejo ha anat més enllà, assegurant que "tots els presidents" han fet actuacions similars. "D'alguna manera, amb el Reial Madrid, abans d'això (del cas Negreira), ja s'havia detectat el mateix". L'excomissari ha verbalitzat el nom propi de Florentino, a qui ha qualificat d'"intocable". El cas del Barça ha arribat a judici, però Villarejo considera que amb l'actual president madridista, el club blanc pot estar tranquil. "És impossible. El que gosés fer-ho seria un suïcida". Hores després d'aquesta afirmació, el Madrid ha comunicat que Pérez ha iniciat accions legals contra Villarejo.

Sandro Rosell respon a Villarejo: "Vull creure que és mentida que Laporta em va dur a la presó"

D'altra banda, Rosell ha donat la seva versió dels fets després de saber que l'excomissari Villarejo va assenyalar Joan Laporta com a responsable de les acusacions que van acabar amb Rosell passant-se dos anys en presó preventiva per un delicte del qual finalment va quedar absolt. "Vull no creure-m'ho", ha dit qui va ser president del Barça entre el 2010 i el 2014.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Rosell ha explicat com es va sentir quan va conèixer aquestes acusacions. "Ahir, quan ho vaig sentir, em vaig enfadar molt. Encara que només un 1% del que va dir sigui veritat, això et fa trontollar molt el cervell. És duríssim. Em va afectar molt. Vaig estar pensant amb totes les derivades". L'expresident ha afegit una reflexió: "Vaig estar revisant l'entrevista i excepte això del Jan Laporta, la resta de les coses que va dir Villarejo me les vaig creure..."

Rosell ha admès que Laporta –que va negar rotundament les acusacions– va intentar-se posar en contacte amb ell, però que no li va agafar el telèfon. També li va enviar una nota de veu que, de moment, no ha escoltat. "Ahir estava molt enfadat i no era el moment d'agafar-li el telèfon. Tampoc he escoltat la nota de veu. Ahir em van passar moltes coses pel cap i penso que les decisions s'han de prendre en fred".

L'expresident ha dit que no vol parlar telefònicament, sinó en persona. "Crec que el millor és anar a parlar amb el Jan i que m'ho digui a la cara. Perquè sé quan menteix. Vull que ell em digui que no va ser ell". Això, però, serà quan li hagi "passat l'enrabiada".

De fet, ha anat més enllà i ha proposat una trobada a tres bandes entre ell, Laporta i Josep Maria Bartomeu –els tres últims presidents del Barça–. "Hem de fer una catarsi. Hem de trobar-nos els tres, dir-nos el nom del porc o el que sigui, i que mai més ens anem posant bastons a les rodes. Crec que toca fer-ho".

Per part de Rosell, creu que "és possible recuperar aquesta confiança". Sempre, esclar, que estigui convençut que Laporta no té res a veure amb les acusacions. "Amb Barto tinc una relació d'amistat. I amb el Jan, una relació d'amor i desamor. Però prefereixo quedar-me amb les coses bones".

Rosell defensa que el Barça hagi pagat per fer informes arbitrals

Un altre dels temes de l'entrevista ha estat el cas Negreira. Rosell, en la mateixa línia que ha argumentat fins ara el Barça de la mà de l'actual president, Joan Laporta, ha assegurat que els pagaments es feien exclusivament per als informes arbitrals i que no hi havia cap intenció d'influir en els resultats. "Només faltaria que el Barça no fes informes arbitrals. Tots els equips ho fan".

Rosell ha dit que estava al cas dels informes. "Sabia que teníem algú que ho feia, tot i que no coneixia els pagaments al detall perquè no passaven per junta, ja que els imports eren inferiors als 100.000 euros al mes. Ho he sabut ara per les informacions". Des del seu punt de vista, els diners estaven ben invertits. "Surt per 4.000 euros l'informe, i si això et salva d'un penal o d'una vermella, doncs ho accepto. Podríem discutir el preu. És alt, perquè en el futbol els preus són alts".

Sandro Rosell en una imatge d’arxiu.

"Al·lucino amb aquest cas. Enríquez Negreira no tenia cap poder de decisió amb els àrbitres. I això del suborn és fantàstic. Perquè has de ser funcionari públic. I ara ho han retorçat fins al punt que pots acusar sense necessitat de demostrar la prova. És brutal que això estigui succeint. Ja ho he patit en primera persona. A mi, que m'ensenyin un partit on l'àrbitre ens va anar a favor. Al contrari, en puc ensenyar molts que no. Fins i tot hem perdut lligues per això. No han trobat cap prova de compra d'àrbitres ni la trobaran".

Rosell, que també ha reflexionat sobre els múltiples casos judicials en què ha estat implicat, assegura: "No hi ha cap dubte que m'han perseguit per haver estat president del Barça". En aquest sentit, ha dit que "a curt termini" descarta tornar a aspirar a la presidència. Però ha afegit: "Mai diguis mai", deixant oberta la possibilitat per si s'ho repensa a llarg termini.

stats