Apunts en calent

Sort que Aubameyang estava acabat: els apunts en calent del Galatasaray-Barça

El davanter gabonès porta set gols en deu partits oficials i ni ens n'hem adonat

2 min
Aubameyang celebrant el gol decisiu a Istanbul.

Quarts de final de l'Europa League al sac per a un Barça més resolutiu que no pas brillant. A continuació, els apunts en calent d'un partit amb dos protagonistes molt clars.

Gols que cauen de les butxaques. Amb més patiments dels previstos, el Barça va fer la feina contra el Galatasaray per seguir aspirant a l'únic títol que té a l'abast. Els blaugranes no van necessitar la seva millor versió per sobreviure a la gran pressió ambiental i sobreposar-se a la diana inicial dels de Domènec Torrent. La victòria es va basar en les individualitats, un factor que cal conrear per quan l'expressió col·lectiva no funciona. En aquest sentit, es nota el gran salt de qualitat que suposa tenir un killer com Aubameyang mínimament inspirat. El gabonès porta set gols en deu partits oficials i ni ens n'hem adonat. Gràcies, Arteta. Gràcies, Arsenal.

Llibertat absoluta per comparar. Pedri és el millor jugador del Barça actual. Si l'any passat ja va sorprendre tothom amb una temporada de rècord, el que està fent aquesta campanya encara té més mèrit. Després de superar una lesió de més de tres mesos, està enriquint la seva confirmació a l'elit amb una amplitud de registres que el converteix en un dels millors migcampistes del món. Resisteix les comparacions amb Xavi i, a l'infern turc, es va vestir d'Iniesta per empatar el partit. Celestial, com el manxec, va aturar el temps a l'àrea rival per fer caure dos defenses abans de definir. A aquest pas, Alemany l'haurà de tornar a blindar.

La constància és un valor. Ferran Torres no acaba de trobar la regularitat en el joc. I no serà per falta d'oportunitats, ja que Xavi el considera indispensable al seu esquema. L'extrem valencià venia de marcar dos gols a l'Osasuna, però contra el Galatasaray va tornar a sortir creu, igual que en el partit d'anada davant dels de Torrent. Normalment lloat per la seva aportació sense pilota, en terres otomanes va sortir a la foto del gol local tant per fallar en la marca a Marcão com per provocar el córner que originava la rematada del central brasiler. El va salvar del suspens haver sigut l'assistent en l'obra d'art de Pedri en l'1-1.

Sense lateral dret a Europa. Mala notícia, la lesió de Dest. I qui ho hauria dit fa uns mesos, quan el nord-americà apareixia en totes les travesses per marxar al mercat d'hivern. No tenia la confiança de Xavi i se l'ha guanyat amb el pas dels entrenaments i els partits, exhibint una versió tàcticament més polida i millorada en defensa. L'evolució li havia concedit la titularitat a l'Europa League, un torneig que no pot disputar Dani Alves. La baixa, per tant, afecta els plans immediats del tècnic, però a mitjà termini també els de l'àrea esportiva, que encara espera escoltar ofertes per un jugador amb mercat. Que l'estrip no sigui greu.

stats