Barça - Alarma amb Ter Stegen

Ter Stegen opta pel quiròfan per acabar amb una hèrnia

El porter alemany, absent en els tres últims partits del Barça, estarà com a mínim dos mesos de baixa

3 min
Ter Stegen, durant el clàssic

BarcelonaMarc-André ter Stegen passarà definitivament pel quiròfan per corregir els seus problemes a la zona lumbar. El porter de Mönchengladbach, que no ha disputat els últims tres partits a causa d'aquestes molèsties, ha acabat prenent aquesta decisió perquè el tractament conservador que havia fet no ha funcionat. Pateix una hèrnia discal amb afectació a la cama i estarà uns 2 mesos sense jugar. Aquest és el termini que tenen assumit al Barça.

La lesió a l'esquena, que va començar en la darrera convocatòria amb la selecció alemanya, ara fa tres setmanes, va provocar que Ter Stegen abandonés la concentració amb el seu país. Des de llavors no s'ha entrenat amb el conjunt blaugrana. Dijous, quan la plantilla tenia festa, va provar-ho en solitari, però les molèsties no van remetre. Són especialment delicades perquè l'afecten en la caiguda després del salt i forçar-lo podria empitjorar la situació, segons diuen fonts del club blaugrana a aquest diari. Si s'opera ara, també és perquè el calendari és més propici: si tot va sobre el previst, podria estar disponible per als vuitens de la Champions.

Per aquests casos, és habitual que la intervenció vagi a càrrec de la unitat de columna de l'Institut Català de Traumatologia i Medicina Esportiva (ICATME). Entre altres, han tractat Guardiola, Henry, Neymar o Touré. Tot apunta, però, que Ter Stegen serà operat fora de Catalunya, en concret a la consulta d'un especialista francès. "Després de converses intenses amb els metges del club i diversos especialistes, ens hem decidit per la cirurgia. Parar òbviament em molesta, però és la decisió correcta i assenyada per tornar en les millors condicions al Barça i a la meva selecció", ha piulat el porter, que passarà pel quiròfan aquesta mateixa setmana.

Iñaki Peña, preparat per rellevar-lo

Ter Stegen treballarà amb l’objectiu d’estar disponible per a la primera ronda eliminatòria de la Lliga de Campions, que es jugarà d’aquí una mica més de dos mesos. Mentrestant, Iñaki Peña ha demostrat estar preparat per omplir el seu buit amb tres actuacions consecutives molt convincents contra el Rayo Vallecano i, especialment, contra el Porto i l’Atlètic de Madrid. Diumenge, davant del Girona a Montjuïc, tornarà a ser l'escollit sota els pals.

Des del vestidor deixen clar que la decisió d'operar-se ha correspost només a Ter Stegen i envien un missatge de tranquil·litat perquè consideren que amb Peña la porteria quedarà ben coberta. “El Marc està en el top 3 dels porters d’Europa, però l’Iñaki porta molt temps amb nosaltres. És un gran professional. És dels primers a arribar als entrenaments i mai té pressa per plegar”, expliquen a l’ARA des de la ciutat esportiva de Sant Joan Despí 

Peña està vivint la seva quarta temporada al primer equip, la segona com a segon porter. En les dues primeres va ser el tercer, per darrere primer de Cillessen i després de Neto. Del gener al juny del 2022 va sortir cedit al Galatasaray turc, on va jugar vuit partits a bon nivell –dos d’ells contra el Barça, corresponents als vuitens de final de l’Europa League– i va demostrar que tenia condicions per ser com a mínim el segon de Ter Stegen. 

El porter alacantí és dels futbolistes més introvertits de la plantilla, però alhora és un dels membres més estimats del vestidor. Després de la victòria contra l’Atlètic, en què va protagonitzar dues aturades decisives a la segona meitat, va ser molt felicitat pels seus companys, tant damunt de la gespa com més tard al vestidor. Però no només va destacar per les seves aturades al més pur estil Ter Stegen, sinó també pel seu joc de peus. Per la seva banda, Ander Astralaga, porter del filial i un habitual en les convocatòries del primer equip com a tercer porter, farà ara de segon de Peña. No està previst que el Barça vagi al mercat per omplir el buit.

stats