Futbol - Lliga de Campions
Esports Barça 06/12/2021

Thomas Müller, aquella cara antipàtica a la qual el Barça torna a fer front

El blaugranes es retrobaran a Munic amb l'atacant bavarès, que és qui els ha marcat més gols a la Champions

2 min
Thomas Müller celebrant un gol de Kingsley Coman contra el Borussia Dortmund

BarcelonaPoques cares generen més antipatia a l’aficionat culer de la història contemporània del Barça que la del davanter alemany Thomas Müller. L’atacant del Bayern Munic té l’honor de ser la principal bèstia negra dels blaugranes a la Lliga de Campions, ja que és qui els ha marcat més gols en aquesta competició (7). Però, a banda de ser un dels botxins recurrents en el naufragi dels últims anys del Barça a Europa, el davanter nascut a Weilheim in Oberbayern, al sud de Baviera, sembla que no en té mai prou quan s’enfronta als blaugranes. Segur que els culers tenen gravada a la retina la mirada furiosa de l’alemany, amb els ulls injectats de ràbia, celebrant algun gol contra el Barça. A Munic, els de Xavi necessitaran un miracle que ben segur que Müller voldrà esmicolar.

El davanter, de 32 anys, s’ha enfrontat al Barça sis cops, ha guanyat cinc d’aquests enfrontaments i marcat en les cinc victòries del seu equip contra els blaugranes. L’últim precedent el trobem aquesta mateixa temporada en el primer duel de la fase de grups, en què el conjunt bavarès es va imposar al Camp Nou amb un còmode 0-3. Müller va marcar el primer dels tres gols d’una golejada que rubricaria Robert Lewandowski amb un doblet. De fet, l’atacant polonès ha batut el Barça quatre vegades a la Champions. 

Les altres dianes de Müller són el doblet que va marcar en el 2-8 de Lisboa, en els quarts de final de l’edició del 2019-20; un gol en el 3-2 de les semifinals del 2015, un triomf estèril perquè el Barça de Luis Enrique -que acabaria campió aquell any- s’havia imposat 3-0 en l’anada; i, finalment, el bavarès va veure porteria contra l’equip de Tito Vilanova tant en l’anada com en la tornada de les semifinals del 2013. En l’anada a Munic va fer un doblet i el Bayern va guanyar 4-0, mentre que al Camp Nou va marcar una de les tres dianes amb què els alemanys es van imposar en terres catalanes (0-3).

Amenaça al Barça

Müller, que sempre ha explicat que on més rendeix és a la mitjapunta, ja s’ha encarregat d’escalfar la prèvia amb unes declaracions a les xarxes socials. Després que Messi guanyés la Pilota d’Or, l’alemany va qualificar el resultat de “decepció” pel fet que l’argentí superés Lewandowski, company seu d’equip i màxim golejador a Europa el curs passat amb 41 dianes. “Tenim grans jugadors a la Bundesliga, i ens calen més èxits internacionals per al reconeixement mundial. Això també és una gran motivació per a mi per fer tot el possible i intentar portar la Champions a Munic i mostrar al món el que està passant, i la pròxima oportunitat per demostrar-ho és dimecres que ve en el partit contra el Barça”, va escriure la bèstia negra dels blaugranes. 

stats