BARÇA
Esports  /  Barça 25/04/2014

Tito Vilanova, en 10 frases

El tècnic de Bellcaire de l'Empordà va ser segon entrenador de Guardiola al Barça i l'any 2012 va assumir el càrrec de primer entrenador de l'equip

Ara
3 min
Tito Vilanova, abans de començar la roda de premsa per explicar el projecte de la temporada 2013-2014 / AFP

BarcelonaCom a entrenador del Barça, Tito Vilanova era directe en les rodes de premsa. Deia les coses com les pensava. Aquí us oferim un recull de 10 frases de les rodes de premsa de Vilanova mentre va dirigir l'equip blaugrana.

  • "Gràcies Pep, el meu amic, que l'estimo com un germà, per poder tornar al Barça, per treballar al seu costat. Han estat cinc anys de somni. Jo perdré totes les comparacions amb el Pep, totes. No vull comparar-me amb ningú. Tant de bo guanyem més títols, però creieu-me que cap em farà més il·lusió que tots els 14 que hem guanyat". 15/06/2012, el dia de la seva presentació com a nou entrenador del Barça.
  • "El càstig més gran que tenim Mou i jo són les imatges, que duraran sempre, és un càstig per a tots dos". 17/07/2012, preguntat sobre la seva relació amb José Mourinho un any després que el portuguès li fiqués el dit a l'ull.
  • "Els equips no només es recorden pels títols, sinó també pel futbol que juguen. L'equip que vam entrenar Guardiola i jo serà recordat". 22/08/2012, Vilanova respon a Mourinho, que havia assegurat que el Barça de Guardiola no havia sigut un equip hegemònic.
  • "Estem parlant d'una manifestació a la qual van anar un milió i mig de persones i que va ser pacífica. Si un milió i mig de persones van sortir al carrer deu ser perquè passa alguna cosa, perquè no estan d'acord amb alguna cosa. Som en una democràcia i cal respectar totes les opinions. Deixem que la gent s'expressi. Som en una democràcia, deixem que la gent expressi allò que pensa". 14/09/2012, sobre la multitudinària manifestació de l'11 de Setembre.
  • "Leo Messi és el millor jugador del món i, segurament, de la història. Esperem poder gaudir d'ell durant molts anys. Seria una alegria que acabés la seva carrera aquí, però és el club qui ha de decidir com fer els contractes". 21/09/2012, sobre la renovació de Leo Messi pel Barça.
  • "Quan era petit, vaig estudiar-ho tot en castellà. Tan sols tenia una assignatura en català. Si torna a passar això, tornem 30 anys enrere. El que hem de fer és obrir-nos, i com més idiomes parlem, millor. No podem tornar 30 anys enrere". 5/12/2012, Vilanova defensa la immersió lingüística.
  • "En el moment de saber-ho, vaig pensar molt ràpidament en els meus fills, més que en mi. Tenen 14 anys i 17, i crec que encara em necessiten". 19/12/2012, parlant sobre quan va conèixer que patia la malaltia en una entrevista a 'La Marató de TV3'.
  • "Em sento amb forces, si la salut em segueix respectant, seguiré. En el moment de la recaiguda em sentia molt bé, molt a gust en el tracte amb els jugadors. En cap moment he tingut el pensament de deixar-ho. És la meva vida, em diverteixo fent això. Aquesta feina no suposa una càrrega ni una pressió per a mi. Als metges els vaig preguntar si hi havia problema per seguir treballant i em van dir que no". 26/04/2013, quan li van preguntar per la seva continuïtat al capdavant de l'equip.
  • "És un plaer i un orgull oferir-vos aquesta Lliga. Us volíem agrair la vostra confiança en els bons moments i en els no tan bons. Animeu aquests jugadors, que no es cansaran de fer-vos gaudir. Visca el Barça i visca Catalunya". 19/05/2013, al Camp Nou celebrant la Lliga amb els aficionats.
  • "Els tractaments que he de seguir a partir d'ara no fan recomanable, segons l'opinió dels metges, que em pugui dedicar al cent per cent a les tasques pròpies del primer entrenador d'un equip de l'exigència del FC Barcelona, però continuaré molt a prop i seguiré treballant per a aquest Club que tant estimo en altres tasques de l'àrea esportiva". 20/07/2013, Tito Vilanova s'acomiada dels seguidors blaugranes amb una carta a la web del club.
stats