Barça CBS
Esports Barça 28/04/2023

Trontolla el Barça de bàsquet femení per una duplicitat d'entrenadors

El president del Santfeliuenc s'ha compromès amb un nou tècnic, però el club blaugrana vol mantenir Isaac Fernández

3 min
Isaac Fernández durant el partit de dijous contra el Perfumerías Avenida

BarcelonaEl Barça CBS està en el moment decisiu de la temporada després de la victòria contra tot pronòstic del cap de setmana passat a la pista de l'Spar Girona en els quarts de final de la Lliga. Les jugadores d'Isaac Fernández van imposar-se per 59 a 66 i ara disputen les semifinals del torneig contra el Perfumerías Avenida. L'anada la van perdre aquest dijous (57-64) a casa, i aquest dissabte (18 h) disputen el segon assalt a Salamanca. Passi el que passi contra unes de les grans favorites per al títol, la temporada de les barcelonines ja ha superat les expectatives. Amb tot, un govern sui generis als despatxos pot provocar canvis en la direcció tècnica de l'equip i, en conseqüència, posar en perill el conveni de col·laboració que permet al Barça tenir representació a l'elit del bàsquet femení en virtut del conveni de col·laboració que va signar el 2011 amb el Club de Bàsquet Santfeliuenc.

Les jugadores del Barça CBS despés del partit.

L'arrel del problema, segons ha pogut confirmar l'ARA, és que el Santfeliuenc ha arribat a un acord amb l'entrenador Thibaut Petit per a les dues pròximes temporades. Un compromís que ja està firmat i que, segons el punt de vista del Barça, va en contra del conveni que els dos clubs van rubricar el seu dia i van actualitzar fa un any, quan l'equip va pujar de categoria. L'entitat blaugrana vol que l'actual preparador de l'equip, Isaac Fernández, segueixi a la banqueta més enllà del 30 de juny, que és quan acaba el seu contracte, i sosté que una de les condicions que va pactar amb el Santfeliuenc va ser encarregar-se de la planificació esportiva. De fet, per liderar aquestes funcions, va nomenar l'exjugadora Núria Martínez, que és partidària de la continuïtat de Fernández, responsable de la plantilla des de la temporada 2018-2019 i un dels artífexs dels dos ascensos assolits per l'equip en els últims anys, sobretot el de la campanya passada.

Aquestes intencions xoquen frontalment amb les del president del Santfeliuenc, Josan Daban. El dirigent català ha arribat a un acord amb Petit, que vol tornar a entrenar a Europa Occidental després de marxar a Rússia el 2021 per entrenar el Kursk, un dels millors equips d'aquell país. El tècnic belga, de 43 anys, abans havia dirigit el Lattes-Montpeller a la lliga francesa i va ser contactat a principis d'aquest any per l'actual mandatari per ocupar la plaça de Fernández. Va acceptar la proposta i la va firmar amb la intenció de començar a treballar aquest mateix estiu a Catalunya. El contracte està blindat per dues temporades i, si una de les parts el rescindeix abans d'hora, ha de pagar uns 80.000 euros. Aquesta és la quantitat a la qual no vol renunciar Petit si finalment no assumeix la plaça.

Thibaut Petit en una imatge d'arxiu.
Isaac Fernández en un partit d'aquesta temporada.

Una rescissió taxada en 80.000 euros

Fonts coneixedores del cas manifesten a l'ARA que l'entrenador belga és una aposta que neix de la insistència d'un dels espònsors del Santfeliuenc. D'altra banda, i davant la possibilitat última que el Barça trenqui la col·laboració després de 12 anys, Daban ja busca altres aliances per mantenir el conjunt a la primera categoria del bàsquet estatal. La solució que, de moment, planteja el màxim mandatari del club del Baix Llobregat és que si el Barça vol conservar Isaac Fernández a la banqueta s'hauria de fer càrrec de la liquidació contractual de Petit. Un esforç considerable tenint en compte que l'aportació econòmica de l'entitat blaugrana puja als 150.000 euros anuals a banda dels colors, la vestimenta, l'altaveu mediàtic i la possibilitat de jugar alguns partits al Palau Blaugrana. En l'última ocasió, contra el València Basket, el Barça CBS va reunir 4.550 persones al pavelló d'Arístides Maillol.

"Estem treballant per llimar diferències i optimitzar processos. Entenem que podem aprofitar l’experiència d’aquest primer any per continuar fent el pas endavant pel que fa a la professionalització que la Lliga Femenina Endesa demana als clubs", asseguren a l'ARA fonts oficials del Barça.

stats