BARÇA
Esports Barça 12/05/2018

Valverde: “M’agraden les plantilles curtes per donar oportunitats al planter"

El tècnic també ha valorat que contra el Llevant seran competitius per seguir invictes

Albert Nadal
3 min
Ernesto Valverde en roda de premsa

Sant Joan DespíAbans del partit entre el Llevant i el Barça d'aquest diumenge (20.45 h / beIN LaLiga), l'entrenador blaugrana, Ernesto Valverde, ha parlat del rival, un equip que acumula una dinàmica molt bona: "Té equip i joc suficient per ser més amunt d'on ha sigut a la taula. Ha guanyat 7 dels últims 9 partits. Són números increïbles, i encara més des d'on venien. Aquest punt de confiança i tranquil·litat que tenen ara els fa més perillosos". El tècnic ha dit que acabar la Lliga invictes no era un objectiu, però que ara serveix per seguir tenint l'equip endollat: "Amb els objectius complerts, ara podem fer una cosa històrica".

Valverde deixa Messi fora de la convocatòria. Tampoc hi són el també descartat Aleix Vidal; el lesionat Umtiti; i el sancionat Sergi Roberto

Respecte a l'amistós que el Barça jugarà contra el Mamelodi Sundowns a Sud-àfrica el dia 16 ha dit que l'administraran de la millor manera possible i mirant de no tenir cap baixa. "Ens ho prenem com una mena d'entrenament, faré dos equips i complirem amb els compromisos del club en una setmana més o menys neta". El nom de Griezmann ha aparegut a la roda de premsa: "Ningú sap res del que pot passar en el futur, ni el Madrid amb Neymar ni nosaltres. Són jugadors d'altres equips. En surten moltes informacions però no hi ha res de res. Però estic d'acord que els jugadors bons són compatibles [en relació amb el fet d'ajuntar Messi i Griezmann]".

Pel que fa a la planificació de la temporada vinent, ha dit que els contactes amb l'àrea tècnica del club han sigut "lleugers" i que vol "estar pendent del partit de diumenge contra el Llevant": després hi haurà marge per planificar la plantilla. Preguntat sobre si compta amb Aleix Vidal de cara a la temporada vinent, ha dit que s'analitzaria al final de la temporada, i ha insistit: "Ens hem de preocupar dels partits que ens queden ara". També li han preguntat a Valverde per com se substituirà Iniesta: "Mirarem el que tenim, hi ha Coutinho i Aleñá que ens poden ajudar, però un club com el Barça sempre està mirant el mercat. Iniesta és especial i únic. Notarem la seva absència". Sobre Coutinho i el seu rol a l'equip, ha dit: "A Coutinho li agrada jugar per dins. Iniesta és un migcampista que també juga per dins des de l'esquerra i la dreta i hem tingut un futbolista més obert. Dependrà del rol que ocupi al camp, Coutinho haurà de fer una cosa o una altra".

Carles Aleñá i Oriol Busquets, un dels que més segueix

Sobre el fet d'apostar per futbolistes del B, ha dit: "La cosa fonamental és no tenir una plantilla gaire llarga, entre 20 i 22 jugadors, i m'agrada tenir equips tancats. La meva idea és mantenir un o dos jugadors del filial en la dinàmica del primer equip, en lloc de fer pujar i baixar jugadors constantment perquè llavors no saben on són. Aleñá té el nivell per ser amb nosaltres. L'exigència és molt alta i també hi ha les circumstàncies del filial". També ha afirmat que s'ha d'esperar per veure quins futbolistes del filial podran entrar en la dinàmica del primer equip i ha recordat el migcampsita Oriol Busquets, lesionat a mitja temporada de gravetat. Sobre si preveu que l'estiu sigui mogut pel que fa a entrades i sortides, ha dit que "és habitual als grans clubs".

Quan li han preguntat si, amb la Lliga guanyada, ja pot disfrutar com a entrenador, Valverde ha dit: "Sempre vols arribar al final amb tot guanyat. Amb tot fet, per resoldre la tensió que hi ha durant la temporada. Quan ho tens tot fet, però, trobes a faltar aquest punt de tensió. Però tenim l'objectiu d'acabar la Lliga invictes. Em mentalitzo de la mateixa manera". Altres objectius que ha destacat Valverde de cara al final de temporada és mantenir "el costum de guanyar i seguir sent competitius", una cosa que "ja és en la mentalitat dels jugadors".

Respecte a l'onze titular que jugarà contra el Llevant, ha assegurat que Ter Stegen tornarà a la porteria i que a la línia de defensa hi haurà canvis perquè Umtiti té molèsties i Sergi Roberto segueix sancionat, a l'espera que el club enviï el recurs per la sanció de quatre partits que li va aplicar el Comitè de Competició.

stats