Rayo-Barça de Lliga

El VAR treu (encara més) de polleguera els culers: els apunts en calent del Rayo - Barça

El gol d'Unai López hauria d'haver sigut anul·lat per un clar fora de joc posicional

2 min
Munuera Montero ensenyant una targeta groga a Oriol Romeu

BarcelonaEl Barça no ha pogut passar de l'empat a Vallecas. Un estadi on Xavi Hernández encara no hi ha guanyat com a entrenador. El conjunt blaugrana ha tornat a decebre amb el seu joc, malgrat el retorn de Frenkie de Jong. A això s'hi ha sumat una decisió nefasta del VAR i tres possibles penals –sobre Balde, Lewandowski i Raphinha– totalment ignorats tant pel col·legiat andalús Munuera Montero com per la sala de videoarbitratge. Fins i tot Sergio Alegre, assistent de Xavi, ha sigut expulsat.

El VAR treu de polleguera els culers. A Vallecas s'ha pagat de nou molt car el peatge d'una decisió arbitral incomprensible. Per què no s'ha anul·lat el gol del Rayo? Quan se serveix la falta prèvia a la diana, Balde es veu obligat a refusar una pilota que anava dirigida a Valentín, en clar fora de joc. Balde no deixa passar la pilota perquè el rival podria rematar a gol. La jugada acaba, després d'un nou rebot, amb el gol d'Unai (amb Valentín protagonista de nou d'un altre possible fora de joc posicional). A Granada, el Barça va empatar (2-2) i per un fora de joc posicional molt menys clar de Ferran li van pispar una diana a João Félix. No hi ha dret.

Romeu no es desperta ni amb la seva millor medicina. El migcampista d'Ulldecona, far del Girona la temporada passada junt amb Aleix García, no ha aprofitat la titularitat a Vallecas. Amb el retorn de De Jong s'esperava que Romeu millorés respecte dels darrers partits, en què ja fa temps que va saltar de l'onze titular. De fet, el català va començar a disminuir el seu nivell coincidint amb la lesió del neerlandès. Però en el primer partit que han tornat a jugar junts, Romeu ha decebut de nou. Una llàstima.

Balde recupera el nivell. En canvi, qui ha tornat a demostrar el nivell que ens va meravellar el curs passat és Balde. Després d'un primer tram de temporada molt irregular del joveníssim lateral (convé recordar que només té 20 anys), va veure com li picaven el crostó: va ser suplent en el darrer partit i la seva baixada de nivell va suposar que no anés en la darrera convocatòria de la selecció espanyola. Balde sembla haver reaccionat: ha sigut providencial evitant una rematada d'Isi al primer temps i ha servit l'assistència de l'empat del Barça.

La crisi de joc s'accentua. Després d'una primera part on el dominador ha sigut el Rayo, el Barça ha intentat reaccionar a la segona meitat, en què ha acabat aconseguint enfonsar el Rayo. No n'hi ha hagut prou i, amb l'empat, el conjunt blaugrana es pot despenjar encara més de les posicions capdavanteres de la taula: si el Madrid guanya diumenge el Cadis, es posaria a quatre punts, i si el Girona supera l'Athletic dilluns, a sis. Vallecas és un os dur de rosegar i l'àrbitre ha sigut dolent, però hi ha plantilla per jugar molt millor.

stats