BARÇA
Esports Barça 13/01/2015

Vicenç Pla, decidit a presentar un recurs contra la suspensió dels avals

El soci manté que "Bartomeu no és ningú per no fer cas d'una sentència dictada per un jutge" i lamenta que ningú del club s'hagi posat en contacte amb ell

Martí Molina
2 min
La tenacitat de Vicenç Pla

BarcelonaEl serial dels avals de la junta de Laporta no s'ha acabat. Després que la directiva actual decidís renunciar a l'execució dels 23,2 milions que es reclamava a la junta anterior, el soci Vicenç Pla –que va fer la demanda– manté que els exdirectius han d'abonar aquesta quantitat al club. Per això, està decidit a presentar un nou recurs perquè l'expresident Laporta i set dels seus directius paguin aquests diners al club.

"Bartomeu no és ningú per no fer cas d'una sentència dictada pel jutge", explica Vicenç Pla, enfadat amb l'actual president del Barça per la manera com s'ha gestionat aquesta situació. El soci que va impulsar la demanda, acompanyat de Robert Blanch, no accepta que la directiva actual "renunciï a uns diners que corresponen al Barça".

De totes maneres, aquest dimarts Pla no tenia constància directa que el jutge Pascual Nuño de la Rosa hagués suspès l'execució des avals. Una petició que va fer la junta directiva actual, després de la sentència contrària en l'acció de responsabilitat. En aquell moment, com que el jutge considerava que Laporta havia tancat el seu exercici amb beneficis, els avals ja no tenien sentit. Però com que la directiva de Bartomeu va recórrer la sentència, els avals s'havien d'executar. Com a mesura de gràcia, el president explicava que el club renunciaria a aquests diners. Finalment, aquest dilluns es va comunicar oficialment la sentència que perdonava els 2,9 milions als vuit exdirectius, Laporta i set membres més de la junta anterior.

Vicenç Pla lamenta que ningú del club, ni de l'exdirectiva, s'hagués posat en contacte amb ell per parlar d'aquesta qüestió. "Ni Laporta, ni Rosell ni Bartomeu m'han trucat i m'han donat la seva versió dels fets. Si ho fessin, potser ens posaríem d'acord", apunta.

Inicialment, Vicenç Pla va tirar endavant la demanda amb el suport econòmic de Robert Blanch, que va fer-se càrrec de les despeses dels advocats. Ara, però, la relació entre tots dos és inexistent, tal i com va explicar l'ARA, ja que Pla se sent "utilitzat" i "traït" pel seu company. "Va fer servir la premsa per acusar-me de voler fer negoci amb aquesta demanda. I això és fals. Ho vaig fer perquè m'emprenyava que un president [Laporta] del Barça anés pel món fent el pallasso, de fartanera a fartanera, sense complir el seu programa electoral o baixant-se els pantalons a un aeroport. El club es va endeutar i aquests diners corresponen al Barça", explica per argumentar la seva decisió.

Pla insisteix que no té relació amb Blanch i que desconeix si aquest s'ha posat en contacte amb l'advocat per tirar endavant el recurs. En qualsevol cas, diu estar a favor d'aquesta opció. "I si Bartomeu no vol que pagui Laporta, que posi els diners ell mateix. Però aquests milions són del Barça. Es van malgastar i tots els socis tenim dret que ens els retornin", conclou.

stats