BARÇA
Esports Barça 07/02/2016

El Barça gairebé s'ennuega amb el vermut al Ciutat de València (0-2)

Un autogol de Navarro i un contraatac de Suárez han permès que els blaugranes sumin els tres punts contra un Llevant molt valent i es mantinguin líders en solitari

Els jugadors del Barça celebren el gol en pròpia porteria del Llevant / JC CÁRDENAS / EFE

ValènciaEl Barça es manté líder en solitari gràcies al triomf contra el Llevant al Ciutat de València (0-2). Un partit en què els de Luis Enrique han tingut molts problemes per dominar i han estat a punt d'anar-se'n amb la cua entre cames. Només un autogol de David Navarro, al primer temps, i una segona diana de Suárez, al temps de descompte, han permès que els culers tornessin cap a casa amb els tres punts sota el braç.

I això que el partit semblava un passeig militar per al Barça, que ha arrencat amb molta intensitat i ha aculat el Llevant en els primers minuts. Els de Luis Enrique fins i tot han pogut marcar, per mitjà de Messi, però l'àrbitre ha anul·lat l'acció per fora de joc (un gol mal anul·lat, ja que l'argentí estava en posició correcta).

Al Llevant li costava sortir de la cova i el Barça estava còmode combinant, ja que la pressió no era gaire intensa. Però de cop i volta el joc ha canviat. Joan Francesc Ferrer, 'Rubi', ha demostrat que tenia ben estudiat el Barça i ha sabut com fer-li mal. Al quart d'hora de partit, els granota han despertat i han començat a inquietar la porteria de Bravo.

Autogol

La sort, però, ha estat del costat culer, ja que al minut 21 una centrada de Jordi Alba l'ha refusat amb el gluti el defensa David Navarro, que ha introduït la pilota a la seva pròpia porteria. I només uns minuts després, Suárez hauria pogut sentenciar però el xut ha fregat el pal.

Aquí s'ha acabat la capacitat ofensiva del Barça, en la primera meitat. El Llevant ha agafat les regnes del joc i ha sabut pressionar millor, robar i llançar atacs ràpids guanyant sistemàticament l'esquena d'un Dani Alves molt perdut que ha acabat sent substituït a la segona meitat.

Els granota han pecat de falta de punteria. Ho ha provat Deyverson i Lerma, en diferents ocasions, tot i que l'acció més clara de totes ha estat de Morales, que ha enviat un xut creuat a la fusta després d'aprofitar una pilota a l'espai. La sort ha somrigut al Barça, que ha aguantat els atacs locals fins al descans.

Falta de punteria

A la represa no ha canviat gaire la cosa. La diferència és que el Llevant ha notat el desgast físic i no ha pogut arribar amb tanta facilitat a la porteria de Bravo, tot i jugar-hi molt a prop en els darrers minuts del partit. Malgrat això, l'ocasió més clara ha estat un xut de Rossi, des de la frontal, que ha refusat el porter xilè amb els punys.

Luis Enrique ha reforçat el mig del camp amb l'entrada de Busquets, tot i que la seva aportació no ha estat tan decisiva com en altres partits. Amb el de Badia i Aleix Vidal s'han tallat els contraatacs que generava el Llevant per les bandes i el Barça s'ha mostrat una mica més sòlid, tot i que seguia sense dominar el joc.

Rubi, valent, ha fet un últim intent per buscar l'empat i ha disposat tota l'artilleria a l'atac, aprofitant que Messi, Neymar i Suárez estaven desconnectats de la resta de l'equip. A la MSN li costava trobar espais i anar-se'n dels marcadors respectius i per això el Llevant s'ha vist valent, capaç de rascar un punt. Però tot s'ha esvaït al darrer minut, quan Messi ha rebut una pilota i ha vist com Suárez i Neymar s'escapaven, sols. La pilota ha anat per a l'uruguaià, que no ha perdonat i ha sentenciat un partit molt més complicat del que es preveia al principi.