Barça
Esports Barça 23/01/2023

Xavi es disculpa pel seu comentari sobre la presumpta violació d'Alves

"Vaig obviar una mica el tema de la víctima i no vaig estar afortunat", ha manifestat l'entrenador del Barça

ARA
2 min
Xavi Hernández, durant la roda de premsa.

Barcelona"M'agradaria aclarir el que vaig dir ahir del tema de Dani Alves. Potser no vaig estar prou contundent amb les meves paraules. És important que m'expliqui. És un tema bastant escabrós. Vaig obviar una mica el tema de la víctima. S'han de condemnar tots aquests actes, els hagi fet el Dani o qualsevol altra persona. No vaig estar del tot afortunat, així que demano disculpes a la víctima i a les víctimes d'aquests casos de violència de gènere i de violacions. Dit això, em sap greu que el Dani hagi pogut fer això. Em sorprèn i dono tot el meu suport a la víctima. Hi ha hagut molta crítica, l'entenc i demano disculpes". L'entrenador del Barça, Xavi Hernández, ha fet aquest comunicat abans de la roda de premsa posterior al partit que el seu equip ha jugat i guanyat contra el Getafe. El motiu, matisar el que va dir en la compareixença prèvia quan li van preguntar per la presumpta violació d'una dona de 23 anys que ha portat Dani Alves a la presó de Can Brians en règim provisional i sense fiança.

En la seva aparició pública de dissabte, Xavi va confessar que estava "en estat de xoc" per les notícies sobre el seu excompany i exdeixeble. "És difícil comentar una situació així. Coneixent com és el Dani, és un tema que m'ha sorprès. Em sap molt de greu per ell", va dir. "És un tema de la justícia i la justícia dictarà el que sigui, no podem entrar en això", va subratllar el tècnic blaugrana. Xavi i Alves es van conèixer quan el lateral –ara mateix sense equip després de la rescissió unilateral del Pumas– va arribar al club blaugrana l'estiu del 2008. Van coincidir fins al 2015, quan Xavi se'n va anar. El 2022 van tornar a formar part del Barça al mateix temps. Aquesta vegada, amb Xavi com a entrenador i Alves com a futbolista.

Els fets del 30 de desembre

El 30 de desembre Alves havia pagat un vip especial, reservat per als clients més exclusius de la sala Sutton de Barcelona. És més amunt que els altres reservats i té unes normes estrictes. Només s'hi pot pujar amb una invitació i un cop allà no es pot treure el mòbil, no es poden fer fotos i tampoc es pot gravar. Segons la versió de la víctima, avançada per El Periódico i que ha pogut reconstruir aquest diari, no el va reconèixer. Ella afirma que Alves, amb to xulesc, li anava dient: "¿No sabes quién soy?" Fins i tot, explica que al futbolista no se li va posar bé això de passar desapercebut. "Soy un jugador de petanca del Hospitalet", va acabar afirmant, segons el relat de la víctima. Finalment, un grup de mexicans li van dir que no era un jugador de petanca, sinó Dani Alves. La víctima ha renunciat a una possible indemnització en cas que la justícia trobi culpable l'exjugador del Barça.

stats