BARÇA
Esports Barça 07/01/2014

Xavi: "Vas per Europa i la gent no entén que ens critiquin. És l'exigència d'aquí"

El migcampista del Barça diu a la revista 'Panenka' que evita pronunciar-se sobre temes polítics: "A nivell polític ni m'he pronunciat ni em pronunciaré a la vida perquè sé que estem al mig d'una cosa i l'altra i serà un problema"

Ara
3 min
Xavi, a la portada de la revista 'Panenka'

BarcelonaEl migcampista del Barça, Xavi Hernández, ha defensat l'estil del Barça en una entrevista al número 26 de la revista 'Panenka'. "Crec que ens equivoquem si pensem que amb un altre tipus de joc jugaríem millor. El millor camí per guanyar s'ha demostrat a través d'una filosofia molt determinada. Si vingués un altre entrenador a implantar un altres tipus de futbol necessitaríem molts anys per adaptar-nos-hi", explica el jugador, que afegeix: "Vas per Europa i la gent no entén que ens critiquin. 'Com pot ser això? De veritat?', em diuen. És l'exigència d'aquí. Abans no s'esperava res de nosaltres. Del 2000 al 2004 la gent assumia que no guanyaríem res. Això era trist. I ara se'ns exigeix jugar millor, doncs hem d'encarar-ho com un repte".

De fet, Xavi demana que la gent no sigui "tan resultadista". "S'han d'analitzar més els partits", afirma.

Sobre el seu estil de joc, Xavi reconeix que és molt exigent i perfeccionista. "Odio perdre pilotes. Gairebé odio més perdre una pilota que fallar un gol. Quan això passa, em dic: "Ostres, no he estat responsable. Si vull fer una cosa, la vull fer perfecta", comenta.

Quan es va triar Pep Guardiola com a nou entrenador del Barça, el club també va valorar incorporar com a tècnic Mourinho, tot i que Xavi assegura que no hi pensa i elogia el tècnic de Santpedor: "Es va apostar per Guardiola i es va encertar al 100%. És un líder nat i ens va portar pràcticament a l'excel·lència del futbol mundial. Aquest equip serà recordat tota la vida. De fet, ja s'està recordant ara comparant-lo amb l'actual equip. I crec que és una comparativa difícil perquè es va tocar pràcticament el sostre. Ara, arribar a aquell nivell és molt complicat. Es van ajuntar moltes coses, deu o dotze futbolistes en el seu millor moment de forma... després el contrari no et coneixia... els rivals venien al Camp Nou a jugar de tu a tu, ara ja venen a buscar l'empat, que significa un triomf per a ells".

Preguntat sobre si espera acabar la seva carrera al Barça, Xavi respon: "Es fa difícil acabar la carrera aquí. Quan tens 32 o 33 anys el rendiment comença a baixar. I augmenta l'exigència i la competitivitat amb els que pugen i els que arriben. No sé si acabaré la meva carrera al Barça, a mi m'agradaria, però no sé què passarà". Això sí, té clar que quan es retiri seguirà vinculat al futbol. Com a entrenador? "Que tot el món em vegi com a tècnic és un elogi. La figura encaixa, però ja veurem", assegura.

Evita pronunciar-se sobre temes polítics

El migcampista blaugrana no vol pronunciar-se sobre temes polítics: "La gent que em coneix sap que no he dit res polític a la meva vida. Ni ho diré. És que no m'agrada. Sóc futbolista i ho dic en veu alta i en majúscules. La meva il·lusió màxima era jugar amb la selecció espanyola. Què passa? Jo sóc futbol. A mi m'és igual, si és que qualsevol futbolista, sigui català, basc o andalús, el màxim per a la seva carrera és anar a la selecció. Jugar un Mundial. Evidentment, guanyar una Champions amb el teu club. Però a nivell de selecció, jugar una Eurocopa o un Mundial. No me n'amago: sóc futbolero, fanàtic del futbol i a nivell polític ni m'he pronunciat ni em pronunciaré a la vida perquè sé que estem al mig d'una cosa i l'altra i serà un problema".

stats