Barça

Xavi: "Estem tornant. Érem vuitens i ara som cinquens. Cal ser optimistes"

El tècnic explica, abans de debutar a la Copa, que encara no podrà disposar de Memphis i Ansu Fati

2 min
Xavi Hernández, durant la roda de premsa

BarcelonaXavi Hernández torna a la Copa del Rei, competició que va guanyar tres cops com a jugador, ara com entrenador d’un Barça que visita dimecres el Linares, club de la Primera RFEF (19.30 h / DAZN) en eliminatòria a partit únic. El Barça hi arriba optimista i Xavi va fer seves les paraules de Joan Laporta durant la presentació de Ferran Torres. “Estic amb el president. Estem tornant. Érem vuitens i ara som cinquens. Estem recuperant el joc de posició. Que la gent vegi que hem fitxat Ferran Torres també il·lusiona. És un missatge positiu del president que hem de seguir. Hem de ser positius i afrontar la vida així”, va dir a la prèvia.

Xavi, que no donarà la llista de convocats fins abans de viatjar, ja que cal fer tests d’antígens, va descartar Ansu Fati i Memphis Depay, que podrien tornar el cap de setmana contra el Granada. "Ja entrenen amb tot el grup, però encara no poden jugar aquest partit", va explicar el terrassenc, que no va confirmar si el porter serà Neto o un Ter Stegen de qui va dir: “És un dels millors porters del món. Venia d’un nivell tan excel·lent que quan baixa una mica arriben les crítiques. Aquesta aturada al camp del Mallorca li vindrà bé per recuperar optimisme”. Sobre la Copa, el tècnic va defensar: "Si anéssim líders a la Lliga afrontaríem la Copa igual. És un títol. Volem guanyar en un camp difícil. Ells són un equip que fa bé les coses, costarà. La Copa és un objectiu que tenim clar, la volem guanyar. Som els vigents campions”.

A la roda de premsa també va haver de respondre preguntes sobre molts noms propis, com un Ousmane Dembélé que sembla lluny de voler renovar. “Ara ja no depèn de mi. Estem en moment que és Ousmane qui ha de fer un pas endavant i prendre una decisió. Jo li he demanat que faci un esforç i pensi en ell. El seu futur passa pel Barça”. Sobre el brasiler Coutinho va explicar: “No he parlat amb Coutinho de la seva decisió. Jo compto amb ell, però també necessitem fer sortides per poder inscriure jugadors”.

Del brasiler Dani Alves, que serà inscrit a temps per jugar, tot van ser elogis. “El veig molt bé, espectacular als entrenaments. Amb un ritme competitiu molt alt, un professional de l’hòstia, gran ambició. Ens cal la seva última passada, les seves arribades, el seu talent. És un jugador superlatiu. Té 38 anys, però veient com està, ens ajudarà molt, segur”, va dir. Alves podria tornar a jugar amb el Barça sis anys més tard. Finament, també va lloar Riqui Puig: “Molt content amb el Riqui, ens ajuda molt. Entén el joc i li insistim que arribi més a l’àrea per xutar, per fer l'última passada".

stats