Dani Alves
Esports Barça 21/01/2023

Xavi, en "estat de xoc" per l'ingrés d'Alves a la presó: "Em sap molt de greu per ell"

El Pumas, pressionat pels seus patrocinadors, rescindeix el contracte al futbolista

2 min
A dalt, Dani Alves. A baix, sortint dels jutjats en direcció a Brians 1.

BarcelonaL'entrenador del Barça, Xavi Hernández, està "en estat de xoc" per l'ingrés a la presó d'Alves, acusat de violar una dona. "És difícil comentar una situació així. Coneixent com és el Dani, és un tema que m'ha sorprès. Em sap molt de greu per ell", ha dit abans del partit contra el Getafe.

"És un tema de la justícia i la justícia dictarà el que sigui, no podem entrar en això", ha subratllat el tècnic blaugrana. Xavi i Alves es van conèixer quan el brasiler va arribar al club blaugrana l'estiu del 2008. Van coincidir fins al 2015, quan Xavi se'n va anar. El 2022 van tornar a formar part del Barcelona al mateix temps. Aquesta vegada, amb Xavi com a entrenador i Alves com a futbolista.

Aquest dissabte, l'endemà que Alves ingressés a Brians 1, la seva actual esposa, la model Joana Sanz, ha emès un comunicat a través de les xarxes socials on demana "respecte" cap a la seva privacitat. Una carta dirigida, sobretot, als mitjans de comunicació que estan fent guàrdia davant de casa seva. "La meva mare ha mort fa una setmana [...] He perdut els dos únics pilars de la meva vida", deia en el text, on demanava "empatia" per la seva situació.

El Pumas rescindeix unilateralment el contracte d'Alves

El món del futbol ha reaccionat amb incredulitat, sorpresa i indignació per la detenció de Dani Alves. El Pumas mexicà, el club on estava jugant, ha decidit rescindir-li el contracte de manera unilateral "per causa justificada", segons ha anunciat Leopoldo Silva, el president del club, en roda de premsa. "Amb aquesta decisió, el club reitera el seu compromís de no tolerar actes de cap integrant de la nostra institució, sigui qui sigui, que atemptin contra l'esperit universitari del club i els seus valors", afegia.

Des de Mèxic, però, asseguren que la decisió del club ha estat motivada també per la pressió dels patrocinadors, que haurien amenaçat de deixar de patrocinar el Pumas si no es rescindia el contracte d'Alves, pel perjudici que això suposava per a les marques respectives. Si bé de moment no hi ha una sentència ferma contra el futbolista -està en presó provisional, pendent de judici-, el club s'ha aferrat al fet que no podia participar amb el dia a dia de l'equip per rescindir-li el contracte.

D'altra banda, i segons les mateixes informacions, els patrocinadors personals del futbolista també estan meditant rescindir unilateralment els acords que tenien.

La patronal de l'oci nocturn es vol personar contra Alves

També aquest dissabte s'ha conegut que la patronal de l'oci nocturn de Catalunya, Fecasarm, i l'estatal Spain Nightlife presentaran la setmana que ve un escrit conjunt davant la jutge que instrueix el cas per poder personar-se com a acusació popular a la causa, amb l'objectiu d'esclarir els fets, ha explicat a l'agència EFE Joaquim Boadas, secretari general de Fecasarm.

Boadas subratlla que aquesta decisió de demanar personar-se a la causa s'adopta des del "màxim i absolut respecte al dret fonamental de presumpció d'innocència", però que com a representants del sector de l'oci nocturn es veuen "obligats" a actuar. "No podem romandre impassibles", "hem de ser expeditius", davant de presumptes casos d'agressió sexual "sigui qui sigui" l'autor, ja que fan malbé la imatge dels locals nocturns, encara que siguin "excepcionals, no habituals", assenyala el secretari general de Fecasarm.

stats