13/08/2019

Bartomeu s’hi juga molt, amb Neymar

2 min
Bartomeu s’hi juga molt, amb Neymar

CAP D'ESPORTSAra que una delegació del Barça ja s’ha reunit amb el PSG, ningú podrà continuar dient dins del club que no hi ha cas Neymar. L’estratègia ha sigut clara: negar-ho tot i finalment fer veure que el Barça ha fet el viatge a París perquè és el jugador qui ha forçat els francesos a negociar. Però el cas ja existia abans i el Barça ha picat pedra a l’ombra malgrat els debats interns. Dins del club, molts no el volen fitxar per l’alt risc econòmic. I per una qüestió de valors.

El Barça vol recuperar l’home que va fer quedar malament l’entitat fa dos anys, va denunciar el club i va criticar la directiva un cop era a París. L’home dels judicis, de les festes i d’un ego gegant. L’entitat hauria de demostrar estar per sobre dels noms propis i tancar-li la porta. Però en un món del futbol en què les notes es posen a final de temporada, els defensors del seu fitxatge recorden que el trident funcionava, que seria millor una baixada de pantalons que no pas veure’l al Madrid i que cal tenir satisfet un Messi que veu amb bons ulls aquesta operació. Raons de pes, certament. Però també ho seria demostrar que ningú es riu del Barça com va fer Neymar. A més, a nivell esportiu, portar-lo el mateix estiu que Griezmann implica un risc de convivència al vestidor. No poden jugar tots, a dalt.

Si Neymar arriba, Bartomeu s’hi jugarà molt. En cas de guanyar la Champions, obtindrà una victòria total. En cas de mals resultats, se li girarà en contra una operació d’alt risc. El Barça cada cop està més endeutat i juga amb foc amb els salaris. El fitxatge seria la gran aposta del mateix president que fa dues setmanes deia que Dembélé és millor que el brasiler. Però en futbol les veritats duren poc, ja que en el fons se sol mentir per protegir els interessos propis. No culpo ningú, el mercat funciona així i tothom ho fa.

Què sabem de cert, doncs? Sabem que el Barça negocia i sabem que Neymar està boig per tornar al Barça. Ara, si cal marxaria al Madrid abans que continuar al PSG. I sabem que, acabi de blanc o de blaugrana, no deixarà de ser un dels millors davanters, però també aquell geni que fa teatre, amb una vida dubtosa fora dels terrenys de joc, entre festes i Bolsonaro. Ja sabem com funciona, el futbol. Si Neymar acaba al Madrid, a Barcelona tothom li veurà els defectes que s’amagaran si torna al Camp Nou. Passi el que passi, Neymar és un geni fosc capaç de donar una Champions o de generar un incendi que afecti els directius.

stats