LLIGA ENDESA
Esports Bàsquet 24/05/2015

El Barça guanya en el retorn de Víctor Sada (84-74)

El conjunt blaugrana tanca la temporada regular amb victòria i jugarà contra la Penya als play-off

Satoransky intenta fer una assistència / FCB

BarcelonaEl Barça ha tancat la fase regular després d'una sisena victòria consecutiva, que li ha donat el segon lloc, en vèncer el Morabanc Andorra per 84-74, en un partit dominat totalment pels blaugranes després del descans, dominant el rebot (46 captures davant 27), amb Tomic i Lampe demolidors (18 rebots entre tots dos).

El rival dels barcelonistes a quarts de final serà el FIATC Joventut, setè després de perdre avui a Sevilla (77-70). El primer partit es jugarà al Palau Blaugrana dijous o divendres de la setmana que ve.

La d'avui era la primera visita de l'Andorra al Palau Blaugrana des de feia gairebé dues dècades, concretament des de l'1 d'octubre de 1995, en partit de la fase regular de la temporada 1995-1996 que va acabar amb victòria blaugrana per 87-82.

En aquesta ocasió, ha estat especialment emotiu el retorn pel retorn del base Víctor Sada i el pivot Nathan Jawai, ara vestint la samarreta andorrana i rebuts per un llarg aplaudiment per l'afició barcelonista.

El Barcelona necessitava guanyar per mantenir el segon lloc i al Morabanc Andorra no s'hi jugava res en l'embat i ha sortit més tranquil, encara que ja de principi es va veure que el domini del rebot seria clar per als de Xavi Pascual, que al descans ja controlava per 25 captures (7 ofensives) per 10 dels andorrans.

Amb Tomic i Lampe com a amos sota la cistella, el Barcelona se n'ha anat ràpidament per sobre (8-2, m.4) i el tècnic visitant Joan Peñarroya ha demanat temps per reorganitzar la seva defensa, però Satoransky mantenia les diferències (15-9, m.7).

Pascual donava entrada a Marcelinho, Hezonja i Nachbar, responent els visitants amb Bogris i Stojanovic en joc, equilibrant-se el partit encara que Tomic seguia dominant la pintura després de frenar Jawai.

Amb 20-16 al final del primer quart, l'Andorra ha sortit més ràpid i amb accions d'Schreiner com a base i Stojanovic empataven el partit (20-20. m.12) i fins i tot s'avançava en l'equador després d'un triple de Marc Blanch i una cistella de l'efectiu Stjanovic (25-27, m.14).

Satoransky accelerava el joc barcelonista i dos tirs lliures d'Edwin Jackson tancava un parcial d'11-2 (36-29, m.16). Sada i Jawai tornaven pel bàndol visitant i Abrines rellevava Oleson, sent Stojanovic el que seguia mantenint el seu equip en el partit al final del tercer quart (43-35).

El Barcelona tenia més recursos i Pascual va utilitzar la basa de Justin Doellman per castigar més la zona visitant, encara que de sortida era Nathan Jawai el que superava els pivots locals i retallava diferències (51-46, m.24). Seria l'última resistència visitant, ja que un triple d'Oleson i set punts seguits de Doellman portaven a un parcial de 10-0 que trencava definitivament el partit (61-46. m.27).

Nou temps de Perrañoya i lleugera reacció al tancament del quart amb dos triples seguits de Blanch i Betinho, respostos per un altre de Marcelinho (68-57).

En l'últim quart quatre triples gairebé seguits del Barcelona -dos de Marcelinho i dos de Lampe- donaven el màxim avantatge als de Pascual (84-60, m.34). A partir d'aquí, el Barcelona s'ha relaxat i els visitants han aprofitat per a un parcial de 0-14 (84-74, m.39), que només ha servit per maquillar el resultat final.