Lliga Endesa

Remuntada inversemblant per mantenir el relat d'un club diferent

La Penya sobreviu a dues pròrrogues amb sis jugadors eliminats (103-101)

Un Divina Seguros Joventut memorable ha superat el MoraBanc Andorra en un partit que serà recordat durant anys i panys (103-101). En sentir el relat del que va passar a Badalona, les pròximes generacions creuran que l'èpica és exagerada, però no. Tot i acabar amb sis jugadors eliminats i tenir el partit perdut un grapat de vegades, la Penya ha remuntat un desavantatge de 13 punts i ha forçat dues pròrrogues per acabar apuntant-se un triomf inversemblant que ajuda a mantenir viu el relat d'un club diferent de la resta.

"Els jugadors no han perdut la fe en els mals moments. La capacitat de lideratge de Vidal ha estat molt destacada. Hem d'aprendre molt per controlar més bé les emocions, però hem de seguir en aquesta línia. La connexió amb el públic ens ha ajudat molt", ha resumit Diego Ocampo, que s'ha mostrat molt orgullós de la capacitat de lluita dels seus jugadors. "Havia viscut partits amb moltes pròrrogues i s'assemblen una mica. El bàsquet és així i has de saber en cada moment què has de fer. La clau és seguir lluitant sempre", ha afegit el tècnic de la Penya.

Albert Ventura ha estat expulsat a 14 minuts del final. "L'àrbitre m'ha dit que no protestés més i m'ha expulsat. Ha estat frustrant no poder ajudar, però estic molt orgullós de com ha lluitat l'equip. No hem deixat mai de creure en la remuntada", ha explicat el capità, que ha vist com Maalik Wayns, Jerome Jordan, Simon Birgander, Xabi López-Arostegui i Saulius Kulvietis han estat eliminats per faltes personals. Sense sis jugadors, l'èpica ha estat més gran. "Quan perdíem per quatre punts de diferència hi ha hagut gent que se n'ha començat a anar, però nosaltres no hem deixat de creure en la remuntada i hem lluitat fins al final. Cap de nosaltres és una superestrella, però juguem com a equip", ha explicat Sergi Vidal, un dels herois del matí. El català i Patrick Richard (24 punts) s'han posar l'equip a l'esquena. Xabi López-Arostegui, que ha fet sortir el caràcter, també ha tingut un gran protagonisme en moments en què no era fàcil mantenir la fe.

"Em resulta difícil d'analitzar el partit. Destaco la fe de la Penya. Nosaltres hem tingut guanyat el partit moltes vegades i l'hem deixat escapar de manera incomprensible. És un cop", ha resumit Joan Peñarroya, tècnic d'un MoraBanc Andorra que ha malbaratat diferents oportunitats d'or per marxar de Badalona amb el triomf. La primera, quan dominava el marcador per 13 punts (36-49). La segona, quan ha deixat que Sergi Vidal forcés la pròrroga amb un triple a 4,6 segons del final. La tercera, quan una relliscada de David Jelinek ha permès que Patrick Richard forcés el segon temps extra.

Els aficionats de la Penya han aprofitat l'inici del partit i del tercer quart per demanar la llibertat dels membres del Govern empresonats. "Llibertat, llibertat", han cridat els seguidors.